A Marvel moziverzum filmjei keresztül-kasul utalgatnak egymásra, ahhoz, hogy valaki teljesen képben legyen a miértekkel, bizony oda kell figyelnie és nem szabad kihagynia egy mozit sem. És mivel tudjuk, hogy a filmekben a legritkább esetben történnek a dolgok véletlenül, nem nehéz néhány ilyen keresztbe utalást tovább gondolni és máris érdekes rajongói elméletek születnek.

Az egyik ilyen Amerika kapitányt és Peter Quillt, alias Űrlordot érinti. Előbbi ugyebár a ’40-es években egy kísérlet során vált szupererős katonává, ám mivel a kísérlet vezetőjét egy kém megöli és így magával viszi a tudását a sírba, Steve Rogers marad az egyetlen ilyen szuperkatona. És mivel egyedül aligha nyerhet csatát, inkább csak reklámarcnak használják, aki járja Amerikát és lelkesíti a tömegeket a háború iránt.

Űrlordról tudjuk, hogy a ’80-as években volt kisgyerek, amikor az anyja igen fiatalon egy gyógyíthatatlan betegség miatt meghal. Nem sokkal később Petert elrabolják az Földről és ettől kezdve már Yondu neveli tovább. Később kiderül, hogy valójában az apja egy mindennél ősibb faj utolsó képviselője, Ego. Róla pedig kiderül, hogy valójában egy parazita, akit el kell pusztítani, és aki világok millióiban szórta el a magvait, ám a fiai közül egyedül Peter az, akiben a belső fény megtalálható.

De mi is a kapcsolat Amerika kapitány és Űrlord között? Egy rajongói teória szerint egyenesen biológiai kapocs van köztük: Amerika kapitány Űrlord nagyapja. A feltételezést arra alapozzák, hogy az a színésznő, aki Peter anyját alakította, szerepelt az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló moziban is, igaz, csak egy cameo erejéig. Ekkor viszont láthatóan volt némi szikra közte és Amerika kapitány között.

A feltételezés szerint, amit a film nem mutatott, hogy volt kettejük közt egy egyéjszakás kaland, amelynek eredményeként megszülethetett Peter Quill anyja. Ezt támasztja alá a színésznőválasztás is, illetve az időrend is stimmel. Ez megmagyarázná azt is, hogy miért csak Peterben van meg a belső fény. Ugyanakkor azt már maga James Gunn rendező jelentette ki, hogy mindez badarság, mert Peter nagyapja az a fickó, akit a filmben is láthatunk.