Többszörös nemi erőszakkal vádolták meg a Szex és New York Mr. Bigjét, Chris Noth-ot

Szex és New York Mr Big-et alakító Chris Noth-ot szexuális zaklatással vádolták meg.

Chris Nothot, a Szex és New York ikonikus Mr Bigjét két nő is szexuális zaklatással vádolta meg. A most 40 éves Zoe és a 31 éves Lily külön-külön, egymásról mit sem tudva kereste meg a The Hollywood Reportert, hogy elmondják történetüket. Az incidensekre 2004-ben Los Angelesben, 2015-ben pedig New Yorkban került sor. A The Hollywood Reporter a magánéletük védelme érdekében mindkét nőnek engedélyezte, hogy álnevet használjon.

Lily, aki most újságíró, augusztusban, Zoe, aki a szórakoztatóiparban dolgozik, októberben vette fel a kapcsolatot a magazinnal. Zoe 2004-ben 22 éves volt, és egy nagy presztízsű cégnél dolgozott, ahol Chris Noth és más hírességek rendszeresen megfordultak.

"Elsétált az irodám előtt, és flörtölt velem. Sikerült megszereznie a számomat, és üzeneteket hagyott a munkahelyi telefonomon" - mondta. Volt főnöke, akinek Zoe lejátszott néhány üzenetet, megerősítette, hogy látta a színészt az irodájában.

Az év augusztusában Zoe és legjobb barátnője a főiskoláról, aki éppen New Yorkban járt, találkoztak Chris Noth-tal az épületben lévő medencénél, ahol lakott. 

Volt nála egy könyv, amelyet meg akart filmesíteni, és szerette volna, ha a lány elmondja a véleményét. Ezután Zoe és barátja szerint a férfi azt mondta, hogy be kell mennie a lakásába, hogy felvegyen egy hívást, és otthagyta a könyvet, hogy nézze át, és megkérte, hogy később hozza vissza.

Amikor elment a lakására, hogy visszaadja a könyvet, Zoe azt mondta, a férfi megcsókolta, amint belépett az ajtón. A lány félénken visszacsókolt, majd azt mondta: "Köszönöm, visszamegyek a barátomhoz" (aki ugyanabban az épületben lakott, mint a színész). Ezután állítólag magához rántotta a nőt, az ágyra lökte, levette róla a rövidnadrágot és a bikinialsót, majd hátulról megerőszakolta.

Egy tükörrel állt szemben. "Nagyon fájdalmas volt, és azt kiabáltam: "Hagyd abba!"" - mondta. "De nem tette. Azt kérdeztem: "Legalább egy óvszert fel tudnál tenni?" Erre ő kinevetett." Amikor végzett, visszament a barátnőjéhez, aki azonnal megérezte, hogy valami történt. Ezután elvitte Zoét a Cedars-Sinai kórházba, ahol végül bevallotta, hogy megerőszakolták. Azonban nem volt hajlandó elmondani a rendőrségnek, hogy ki bántalmazta, mert félt, hogy nem hisznek neki, és elveszíti az állását.

Lily pincérnő volt a New York-i No.8 nevű éjszakai klub VIP-részlegében, amikor 2015-ben először találkozott Chris Noth-tal, és elmondása szerint a Szex és New Yorkban játszott szerepe óta rajongott érte. "Határozottan rám hajtott. Hízelgő volt. Tudtam, hogy nős, amit szégyen bevallani" - meséli.

A lány 25, a férfi 60 éves volt. A színész megszerezte a lány számát, és meghívta egy étterembe vacsorázni. De amikor megérkezett, kiderült, hogy a konyha zárva van. A bárpultnál bort ittak, és hosszasan beszélgetnek a karrierjükről. Hogy folytassák randevújukat, Chris Noth azt javasolja a lánynak, hogy menjen vele a sarkon lévő lakásába, hogy megkóstolja a whisky kollekcióját.

A nő elmondása szerint nem gondolta, hogy a férfi megpróbál lefeküdni vele. "Gondoltam, iszunk egy whiskyt, és beszélgetünk a színészi karrierjéről. Olyan hülyén hangzik." A lakásba érve többször is megpróbálja megcsókolni a lányt. "Nekem kellett volna határozottabban nemet mondani, és el kellett volna mennem" - idézte fel az eseményeket.. "Aztán csak annyit tudok, hogy lehúzta a nadrágját, és ott állt előttem."

Ezután a színész a péniszét a nő szájába dugta. A következő pillanatban "hátulról szeretkezett velem. Egy tükör előtt álltunk. Sírtam, miközben ez történt." Amikor vége lett, kiment a fürdőszobába, hogy felöltözzön, mielőtt hívott egy Ubert, hogy hazamenjen.

Az autóból felhívta az egyik barátnőjét, hogy mindent elmondjon neki, de ő nem vikt hajlandó elmenni rendőrségre. 

A The Hollywood Reporter megkeresésére Chris Noth közleményben reagált: "Az évekkel, sőt évtizedekkel ezelőtt megismert emberek vádjai kategorikusan hamisak. Ezek a történetek történhettek volna 30 évvel ezelőtt vagy 30 nappal ezelőtt - a nem még mindig azt jelenti, hogy nem - ezt a határt nem léptem át. A kapcsolatok konszenzusosak voltak. Nehéz nem elgondolkodni ezen történetek megjelenésének időzítésén. Nem tudom biztosan, hogy miért most kerülnek elő, de egy dolgot tudok: nem bántalmaztam ezeket a nőket."