Netflix: A 6 legjobb sci-fi film és sorozat, amit MOST nézhetsz a platformon

A sci-fi műfaja mindig képes a megújulásra, elég csak a technika fejlődése mentén megjelent újabbnál újabb sci-fi toposzokra gondolnunk. Mutatunk 6 filmet és sorozatot a zsánerből, mint most streamelhetsz!

A Netflixen olyan alkotásokat találhatsz a műfajban, mint a zseniális és rettenetes(en felkavaró) Fekete tükör, a manga alapján készült Alice Határországban vagy épp az elmúlt évek egyik leghátborzongatóbb disztópiája, az Én vagyok anya.

Ha pedig van Netflix előfizetésed, csak menj a kiválasztott film mafab adatlapján található Netflix ikonra, kattints és indulhat is az időutazás és/vagy a betekintés alternatív valóságokba!

#6

90 Fekete tükör  (2011)

(61) (11)

dráma | politikai | sci-fi | szatíra | thriller

Netflix

A Fekete tükör egy antológia sorozat, vagyis a részek nem függenek szorosan össze. Az alkotók az élet és a technológia sötét oldalát igyekeznek bemutatni. több»

Az antológia televíziós sorozatot Charlie Brooker készítette. Az egyes epizódok a legkülönbözőbb műfajokban játszódnak, de a legtöbbjük sci-fi és a közeljövőbeli lehetséges disztópiákba kalauzol el minket. A sorozatot a The Twilight Zone ihlette, és a technológia és a média témáit használja fel a kortárs társadalmi kérdések kommentálására. A legtöbb epizódot Brooker írja. A sorozat - eddig - hat szériában és egy különkiadásban 27 epizódot tartalmaz, emellett a Black Mirror:Bandersnatch (2018) című interaktív filmet is. A hetedik BM sorozatot 2025-ben tervezik megjelentetni. A Netflix két kapcsolódó websorozatot is készített, és 2018-ban megjelent az első négy széria kísérőkönyve, az Inside Black Mirror.
#5

dráma | krimi | misztikus | sci-fi | thriller

Az időutazás okozta bonyodalmak a tetőpontra érnek, miközben egy új világ tárul fel a maga sötét titkaival.

A harmadik és egyben utolsó évadban a sorozat eljut az agyzsibbasztó végkifejletéhez, amely túllép a tér és az idő fogalmán. Egy új világba érkezve Jonas megpróbálja megérteni, hogy mit jelent Winden ezen változata a saját sorsa szempontjából, míg a másik világban hátrahagyottaknak az a feladatuk, hogy megszakítsák a hurkot, amely most már nemcsak az időt, hanem a teret is meghajlítja. Két világ. Fény és sötétség. És a középpontban egy epikus méretű tragikus szerelmi történet.
#4

akció | dráma | misztikus | sci-fi | thriller

Netflix

Az új évad egy növényekkel borított, lepusztult Shibuyában játszódik. Arisunak és Usaginak meg kell fejtenie a Határvidék rejtélyeit, hogy visszatérhessenek a világukba. több»

Arisu - egy kedvetlen, munkanélküli és videojáték-mániás fiatalember - hirtelen Tokió egy furcsa, kiüresedett változatában találja magát, ahol neki és barátainak veszélyes játékokban kell versenyezniük a túlélés érdekében. Ebben a különös világban Arisu találkozik Usagival, egy fiatal nővel, aki egyedül navigál a játékokban. Együtt indulnak el, hogy egyik rejtélyt a másik után megfejtsék, miközben kockáztatják az életüket, és szembesülnek azzal, mit jelent élni. Az Alice in Borderland a HARO ASO túlélő- és thriller-manga alapján készült. A második évadban Arisunak és Usaginak meg kell fejtenie Határország titkait, hogy visszatérhessenek saját világukba. Az első évad üres Shibuya sokkoló környezete helyett ez az évad egy növényekkel borított, elpusztított Shibuyában játszódik.
#3

60 A 3-test probléma  (2024)

(18) (2)

dráma | fantasy | kaland

Netflix

A sorozatban az emberiség első alkalommal lép kapcsolatba egy idegen civilizációval. több»

Egy fiatal nő sorsdöntő elhatrározása az 1960-as évek Kínájában téren és időn át visszhangzik napjainkig. Amikor a természet törvényei megmagyarázhatatlan módon a szemük előtt bomlanak fel, egy briliáns tudósokból álló, összetartó csoport összefog egy szokatlan nyomozóval, hogy szembeszálljanak az emberiség történetének legnagyobb fenyegetésével. A sorozat a könyvek legújabb feldolgozása és nagy reményekkel várja már az egész világ.  
#2

40 Világ pereme  (2019)

(4)

akció | kaland | sci-fi | vígjáték

Netflix

Négy különc tinédzser összefog, hogy megmentse a világot, mikor űrlények inváziója zavarja meg őket nyári táborozás közben. több»

Alig kezdődött el a nyári tábor, amikor négy alkalmatlan tinédzser - Alex, ZhenZhen, Dariush és Gabriel - rájön, hogy nagyobb problémákkal kell szembenézniük, mint megtanulni kenuzni és kötélre mászni, amikor az idegenek hirtelen megszállják a bolygót. Egyedül egy egykor emberektől hemzsegő kempingben, a srácokra váratlanul rábíznak egy kulcsot, amely az invázió megállításának titkát hordozza. Felnőttek és elektronika nélkül, akik segíthetnének az útbaigazításban, egyértelmű, mit kell tenniük: összefogni, legyőzni a félelmeiket, és megmenteni a világot.
#1

76 Én vagyok anya  (2019)

(5) (1)

dráma | horror | misztikus | sci-fi | thriller

Netflix

Egy tinédzserlányt egy "Anya" nevű robot nevel. A gépet arra programozták, hogy az emberiség eltűnése esetén újranépesítse a Földet. A lány és a robot különleges... több»

Sci-fi thriller egy tinédzser lányról (Clara Rugaard), aki az első az új emberi generációból, akit az Anya (Rose Byrne) nevel fel, egy robot, amit arra terveztek, hogy az emberiség kihalása után újra benépesítse a Földet. A páros egyedülálló kapcsolata azonban veszélybe kerül, amikor egy sérült idegen (Hilary Swank) olyan hírekkel érkezik, amelyek megkérdőjeleznek mindent, amit a Lánynak a külvilágról és az Anya szándékairól mondtak...