Mától a Netflixen: A Dark alkotóinak új misztikus thriller sorozata megrengeti a világod (1899)

Mindenki a fedélzetre... de csak akkor, ha mered. A Sötétség alkotóitól megjött az 1899, az új krimi-thriller sorozat, amely ma vitorlát bont. Már streamelheted. 

MIRŐL SZÓL?

A 19. század végén az utasok Londonból New Yorkba utaznak, és várják az új életet, amely az Újvilágban vár rájuk. Amikor hajójuk egy másik, a tengeren sodródó hajóval találkozik, minden reményük és álmuk váratlan rémálommá változik. 

A KULISSZÁK MÖGÖTT

Jantje Friese és Baran bo Odar showrunnerek beavatják a nézőket az új sorozat viharába. A Volume technológiát - egy nagyfelbontású LED panelekből álló falat - használva az 1899 stábtagjai és színészei egy hangstúdióból, kizárólag zöld képernyőre való támaszkodás nélkül élheTTÉK át a tengerbe veszést. "Ez olyan, mint a legnagyobb tévé, amit valaha is láttál, és mi csak játszunk előtte" - mondja Pimentão. "Teljesen más élmény lenne, ha ezt zöldvásznon csinálnánk" - teszi hozzá Beecham. "Láthatjuk az egész tájat magunk előtt és a világítást - tényleg a tengert látjuk."

MIKOR LÁTHATOD?

A sorozat 2022. november 17-én debütál a Netflixen.

HÁNY RÉSZES LESZ?

A széria 8 epizódból áll majd, az összes rész a premier napján elérhetővé válik

MIT MONDANAK A KRITIKUSOK?

"A német duó legújabb, nyolcrészes munkájában nehéz tisztán látni, és ez néha inkább bosszantó, mint örömteli. Ennek ellenére sok mindent meg lehet ízlelni ebben a kosztümös pörgős sorozatban, amely addig forog, amíg nehéz elválasztani a tényeket a fikciótól - már ha egyáltalán bármi is valós ebben a saga-ban." (TheDailyBeast)

"Másrészt ez egy szakértelemmel kidolgozott rejtvény, amely a negyedik epizódtól kezdve igazán elmebajos helyekre jut el. Nem az unatkozóknak, vagy azoknak való, akik hajlamosak a tévé előtt zónázni. De azoknak, akik szeretik a drámát, amely legalább annyira kihívást jelent, mint amennyire elkápráztat, az 1899-et érdemes kipróbálni." (The Telegraph)

"Végső soron ezt a műfaji szempontból is érdekes, a nyílt tengeren játszódó rejtélyt nagy átgondoltsággal és gondossággal vitték a képernyőre. Az évadnak ebben a korai szakaszában a történet jobban leköti a nézőt, mint a karakterek. De minden egyes epizóddal, amelyben egyre többet tudunk meg róluk, a kettő remélhetőleg összehangolódik, hogy az 1899 teljes gőzzel haladjon előre, és elérje a maximális potenciálját." (RadioTimes)

AZ ELŐZETES

Nézd meg az előzetest idelent, melyet rögtön magyar felirattal láthatsz, ha pedig kedvet kaptál hozzá, a mafabos adatlapról a Lejátszás a Netflixen mezőre kattintva rögtön el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

72 1899  (2022)

dráma | horror | történelmi

Európai bevándorlók egy csoportja gőzhajón hagyja el Londont, hogy New Yorkban kezdjen új életet. Amikor a nyílt tengeren sodródva egy másik hajóval találkoznak, az útjuk... több»