Természetesen egyre több nemzetközi tartalom van a Netflixen, de az, hogy a streamer most lemaradt az év egyik legjobb és legsikeresebb sorozatának szinkronizálásáról, elég nagy hülyeség...

Képzeljük csak el, mennyire más lett volna a Netflix megahype-jának, a Squid Game/Nyerd meg az életednek a hasonlóan páratlan sikertörténete, ha a dél-koreai szupersiker 2021 szeptemberi világszintű indulásakor semmilyen más nyelvű változat nem állt volna rendelkezésre....

Persze sok "kocka" úgyis felfedezte volna magának a sorozatot. De a Squid Game biztosan nem vált volna globális popkulturális eseménnyé Ázsián kívül sem - nem is beszélve a több mint 1,65 milliárd (!) nézett óráról, ami csak az első 28 nap alatt összegyűlt, és ezzel a Squid Game 1. évada minden idők legnézettebb Netflix évada lett, hatalmas fölénnyel!

De egy ilyen siker újrázása mára már nem is olyan valószínűtlen! Mert valami nagyon hasonló történik most is: az Egy különleges ügyvéd, Woo hetek óta uralja a nemzetközi Netflix sorozatindításait - és úgy tűnik, a lelkesedés a rendkívüli (és rendkívül jó) dél-koreai ügyvédnő-sorozat iránt egyáltalán nem lankad.

Épp ellenkezőleg: minden egyes új epizóddal (mindig szerdánként) a lelkesedés még inkább fokozódni látszik. Időközben a Woo ügyvédnő kalandja már a 8. helyre kúszott fel a Netflix legsikeresebb nem angol nyelvű sorozatai között - és még nem minden epizód van online! A világsiker Lupin a 7. helyen várakozik - és már csak napok kérdése, hogy az Egy különleges ügyvéd, Woo őt is megelőzze.

A mindennapi életben Woo ügyvédnőnek lehetnek nehézségei Asperger-szindrómája miatt - de a tárgyalóteremben senki sem tudja őt könnyen átverni!

Erről szól az Egy rendkívüli ügyvéd, Woo, mivel a címszereplő  Asperger-szindrómában szenved. Woo Young Woo (Park Eun-bin) számára nem mindig könnyűek a mindennapok. Másrészt a fiatal ügyvédnő magas IQ-jának, szokatlan memóriakészségének és kreatív gondolkodásának köszönhetően abszolút zseniális a tárgyalóteremben...

Az Egy különleges ügyvéd, Woo egy mélyen megható, gyakran abszurdan vicces, valamint meglepően izgalmas és fordulatos igazságügyi sorozat az Ally McBeal hagyományai szerint, Park Eun-bin fantasztikus főszereplésével. A helyenként kissé giccses (például a címszereplő mindenféle bálnák iránti rajongása), sorozat szuper szórakoztató feel-good-fare, amelynek aligha tud bárki is ellenállni. A sorozat egy sor olyan sötét témával is foglalkozik, amelyeket nem várnánk egy ilyen mainstream slágertől - és a jogi kérdések precizitása (a dél-koreai jog rendkívül hasonlít egyébként a német jogra) abszolút páratlan a hasonló sorozatok között.

Tényleg nem nehéz két-három epizód után látni, hogy milyen hatalmas szupersiker-potenciál rejlik ebben a sorozatban - az Egyesült Államokban és Európában is. Reméljük, hogy a világszerte elért fantasztikus számok fényében hamarosan érkezik egy szinkronizált változat is. De addig csak annyit tudunk mondani: a Netflix nagyon lemaradt a saját maga által generált hype-ról!

dráma

Egy 27 éves, Asperger-szindrómás ügyvédről szól a sorozat. Magas, 164-es IQ-jának, lenyűgöző memóriájának és kreatív gondolkodásának köszönhetően a zseniális Woo Young... több»