Netflix-botrány: 2 játékost szex miatt kirúgtak, mások pert fontolgatnak, mert állítólag állatokként bántak velük

A tegnapi nap folyamán számoltunk be arról, hogy a valódi Nyerd meg az életed forgatásáról több résztvevőt hordágyon kellett elvinni, mivel a felvétel folyamán a hőmérséklet fagypont alá esett.

A beszámolók alapján több résztvevő is fagyási sérüléseket szereztek. A Netflix titokban kezdte el forgatni a műsort az Egyesült Királyságban, amelynek főnyereménye ráadásul 3,7 millió font, így emiatt sokan nem is szerették volna feladni a játékot.

“Nyolc órán át kínoztak minket. Csak ‘takarmány’ voltunk. Az ember nem bánna így az állatokkal. Tudom, hogy a műsornak keménynek kellett volna lennie, de embertelennek éreztem” - nyilatkozta az egyik résztvevő a The Sunnak.

“Egy ponton láttam, hogy egy fekete koporsót hoztak fel egy rózsaszín szalaggal, mint az eredeti sorozatban. Úgy éreztem, hogy a jó felvétel megszerzését helyezték előtérbe a segítségnyújtással szemben” - mesélte egy másik játékos.

Emellett több tucatnyi játékos panaszkodott a produkcióra, azt állítva, hogy "úgy bántak velük, mint az állatokkal", és órákig kellett állniuk a fagyos hőmérsékleten, amikor hétfőn megkezdődött a forgatás a bedfordi Cardington TV stúdióban. 

“A játékosoknak szigorú szabályokat kellett betartaniuk, mielőtt a műsor forgatása elkezdődött. A produkciós csapat felfedezte, hogy ketten együtt aludtak, és még a forgatás megkezdése előtt kirúgták őket” - mondta egy forrás a lapnak.

A Deadline-nak adott nyilatkozatában a Netflix és a műsor producerei, a Studio Lambert és a The Garden azt állították, hogy "bár nagyon hideg volt a forgatáson - és a résztvevők fel voltak erre készülve -, a súlyos sérülésekről szóló állítások nem igazak.".

“Törődünk a szereplők és a stáb egészségével és biztonságával, és minden megfelelő biztonsági eljárásba befektetünk” - nyilatkozták a producerek.

Ezzel egyidőben a filmgyártásban dolgozókat képviselő BECTU szakszervezethez panaszok érkeztek a munkatársaktól a velük való bánásmód miatt. “Az embereknek elegük van. Az ember nem azért jön be, hogy napi 12 órán keresztül üvöltözzenek vele” - adta közzé a szervezet az egyik bejelentett panasz szövegezését.

akció | dráma | kaland | misztikus | thriller

Ketten jelentkeznek egy titokzatos túlélőjátékba, aminek a fődíja 40 millió dollár. Viszont nem is sejtik, milyen magas a tét. több»