Lassan 20 éve már, hogy egy bizonyos rajzfilmsorozat hatalmas siker lett. Ez volt az Avatar – Aang legendája, ami most a Netflixnek hála új életre kelt és az Avatár - Az utolsó léghajlító máris az első helyre került a magyar netflixezőknél!

Ha van Netflix előfizetésed, csak menj a sorozat mafab adatlapjára, kattints a Netflix ikonra és már el is merülhetsz a 4 elem által uralt varázslatos világban, ahol Aang igyekszik meglelni az útját, mint újdonsült avatár. De lássuk, mit mondanak a kritikusok és mit tudunk a sorozatról!

A kritikák

A Rotten Tomatoes oldalon a kritikusok pontszáma 60 százalék (57 kritikus véleménye alapján), a közönség ennél nagylelkűbb volt és 75 százalékot szavazott meg (1000+ szavazat alapján) a friss élőszereplős shownak.

A kritikusok konszenzusa szerint: "Az Avatar: Az utolsó léghajlító jól megalapozott élőszereplős belépő a szeretett franchise-ba, bár csak nyomokban hozza vissza a forrásanyag varázsát."

A mafab közössége egyelőre 73 százalékosra értékelte a sorozatot. Azok, akik véleményt is írtak, maximum 3 csillagot voltak hajlandók, nagy jóindulattal adni az új adaptációnak. Úgy néz ki, továbbra is az öteltelenséget kritizálják leginkább, azaz azt a tendenciát, hogy új, eredeti műsorok helyett a filmkészítők rendszeresen jól bevált alapanyagokhoz nyúlnak és azokról próbálnak "még egy bőrt lehúzni" - több-kevesebb sikerrel. 

Ha nem szeretnél kockáztatni, ott van a 2. és a 3. helyzett, egy sport sorozat és egy romantikus dráma rebootja. A Formula 1: Hajsza a túlélésért - 6. évad és az Egy nap.

Az új adaptációról

A DiMartino és Konietzko által megalkotott történet alapján készült Avatar: Az utolsó léghajlító fantasy sorozat egy olyan világban játszódik, ahol négy klán él: a Tűz Nemzet, a Víz Törzs, a Levegő Nomádok és a Föld Királyság. Aang pedig egy serdülő gyermek, aki 100 év után ébred fel mély álmából, és meg kell tanulnia, hogy ki is ő valójában, mint a mesteravatár. Mindez egy olyan világban játszódik, ahol nemcsak a Négy Nemzet áll háborúban, de az avatár nélkül a fizikai és a szellemvilágban is minden kibillent az egyensúlyból. 

A sorozat az ázsiai és bennszülött hagyományokat és folklórt használja fel, humoros és érzelmes momentumokkal operál, és a karaktereket háborúkon, diszfunkcionális családi dinamikán, veszteségeken, szerelmeken és sok máson keresztül vezeti végig, hogy eljussanak saját dramaturgiai ívükön belül egyik pontból a másikba.

A kaland, a fejlődés és a kapcsolatok állnak a történet középpontjában, a nézők pedig akciódús harcművészeti jeleneteket és olyan különleges effekteket láthatnak.

akció | fantasy | kaland | vígjáték

A következő élőszereplős feldolgozása a közkedvelt animációs sorozatnak. Aang, az utolsó léghajlító és barátai kalandos utazásra indulnak, aminek célja, hogy Aang megtanulja... több»