Netflix: Ez a 15 sorozat abszolút 100%-os a kritikusok szerint

Ha a tévéműsorok és filmek streameléséről van szó, akkor ott van a Netflix, és ott van mindenki más.

Egyik streaming-riválisa sem tudja megközelíteni a puszta lépték alapján, ami viszont a Netflixnek azt az előnyt adja, hogy egyik hétről a másikra elképesztő mennyiségű új kiadványt dob piacra.

Persze a minőség nem következik automatikusan abból, hogy valamiből többet gyártanak - de amikor a Netflix sorozatok jók, akkor nagyon jók, és ez a bejegyzés erről szól.

Az alábbiakban olyan Netflix-sorozatok gyűjteményét találod, amelyek mindegyike kiérdemelte ugyanazt a különleges kitüntetést: Tökéletes, 100%-os pontszámot értek el a Rotten Tomatoes-on!

A sorozatok a koreai nyelvűektől kezdve a dokumentumfilmeken át a bűnügyi drámákig sok minden másig terjednek. 

#15

dokumentum | életrajzi | sportfilm

Netflix

Interjúk és személyes archívumok az NBA-legenda Bill Russell életéből és karrierjéből. több»

Rendező: Samuel D. Pollard
Szereplők: Bill Russell
Ez a Netflix-gyöngyszem végül, de nem utolsósorban az NBA-legenda és polgárjogi ikon Bill Russell megragadó történetét meséli el, bemutatva örökségét a pályán és azon kívül is.
#14

dokumentum

Netflix

Dan Buettner író felfedez öt egyedülálló közösséget a világban, ahol az emberek rendkívül hosszú és élénk életet élnek. több»

Rendező: Clay Jeter
A Live to 100 című sorozatban Dan Buettner író körbeutazza a világot, hogy "felfedezzen öt egyedülálló közösséget, ahol az emberek rendkívül hosszú és élénk életet élnek".
#13

dráma | krimi | misztikus | thriller

Netflix

Egy rendőr családja nyomására a jakuzaháborútól sújtott Tokióból Londonba utazik, hogy felkutassa bérgyilkos fivérét. több»

A Netflixen elérhető egyik legjobb, komor krimidráma. A logline szerint: "A családi kötelesség Londonba küld egy törvénytisztelő polgárt, hogy megkeresse maffiás bátyját, miközben a jakuza-háború azzal fenyeget, hogy elnyeli Tokiót. A bizalmat még nehezebb megtalálni."
#12

66 Nyers gyémántok  (2023)

(2)

dráma | krimi | thriller

Netflix

Amikor a tékozló fiú a családi birodalmat egy mindent elsöprő adósságba taszítja, elhidegült testvére visszatér Antwerpen gyémántnegyedébe, hogy összeszedje a darabokat. több»

 Ebben a 8 epizódból álló belga krimiben egy tékozló fiú elsöprő adósságot zúdít családja birodalmára, ami arra készteti elhidegült testvérét, hogy visszatérjen Antwerpen gyémántnegyedébe, hogy rendet tegyen.
#11

73 Lidia ügyvédnő  (2023)

(4)

dráma | életrajzi | krimi

Netflix

Egy nő, akit eltiltottak az ügyvédi hivatás gyakorlásától, fellebbezést készít elő a bíróság döntésének megváltoztatására Lidia Poët, Olaszország első női... több»

 A dráma, amelynek középpontjában Olaszország első női ügyvédnője áll, a címszerepben a mágnesesen vonzó Matilda De Angelis látható.
#10

dokumentum

Netflix

Üdvözöljük a hivatásos sellőlét szeszélyes világában, ahol az emberek úszás iránti szenvedélye félmilliárd dolláros iparággá nőtte ki magát. több»

Rendező: Cynthia Wade
A Netflix doku-sorozat bemutatja a nézőknek a hivatásos sellőket, akiknek szenvedélye egy félmilliárd dolláros iparág része.
#9

romantikus | vígjáték

Netflix

Szigorúan titkos szerelmi története, melynek főszereplője a chaebol örökösnő, aki miután egy siklóeernyős baleset miatt kénytelen Észak-Koreában leszállni, beleszeret egy... több»

Ez nem csak egy újabb koreai dráma. Az eredeti címén Crash Landing on You-t a műfaj számos rajongója a valaha készült legjobbak között tartja számon. Egy elit észak-koreai katona és egy dél-koreai örökösnő románcáról szól, és a nagy akciójeleneteken át a felejthetetlen karakterekig (beleértve a mellékszereplőket is) minden kihagyhatatlanná teszi ezt a Netflix-sorozatot.
#8

85 Dash és Lily  (2020)

(10)

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Dash cinikus fickó, Lily pedig romantikus álmodozó. Elsőre úgy tűnik, hogy nem sok közös van bennük, és még nem is ismerik egymást, mégis titkos üzeneteket váltanak... több»

A Dash & Lily az egyik legédesebb Netflix-románc, amivel csak találkozhatsz, főszereplője a rendkívül cinikus Dash és az örökké pezsgő Lily, akik még a találkozás előtt egymásba szeretnek, és üzeneteket és kihívásokat cserélnek egy jegyzetfüzetben, amelyet New York-szerte otthagynak a másiknak.
#7

88 Arcane  (2021)

(6)

akció | animáció | dráma | fantasy | horror | kaland | sci-fi

Netflix

A sorozat a League of Legends univerzumában játszódik, és ismert karakterek történetét meséli el Piltoverből és Zaunból. több»

A Netflix animációs sorozatában, amely a League of Legends videojáték franchise világában játszódik, "két nővér harcol a mágikus technológiák és az egymásnak feszülő meggyőződések közötti háború rivális oldalán".
#6

akció | dráma | misztikus

Netflix

Három testvér története, akiket szoros kötelék fűz egymáshoz, és akik szegénységben nőttek fel. A történet a nővérek izgalmas története, amint egy súlyos incidensbe... több»

Louisa May Alcott klasszikus regényének koreai újraértelmezése három nővért mutat be, akiknek nincs sok pénzük, és akik egy összeesküvésbe keverednek, amelyben a gazdagok és hatalmasok is részt vesznek.
#5

dokumentum

Netflix

Csatlakozzon a sürgősségi orvoslás pörgős világához ebben a nyolcrészes doku-sorozatban, amely a New York-i sürgősségi orvosok intenzív, kíméletlen, mindennapi életét... több»

Ez a könyörtelen Netflix-dokumentumsorozat a New York-i kórházak, köztük a Lenox Hill és a Long Island Jewish Medical Center első vonalbeli egészségügyi dolgozóinak életét követi nyomon.
#4

dráma

Netflix

Egy 27 éves, Asperger-szindrómás ügyvédről szól a sorozat. Magas, 164-es IQ-jának, lenyűgöző memóriájának és kreatív gondolkodásának köszönhetően a zseniális Woo Young... több»

Szívmelengető dramedy egy autista spektrumon élő, zseniális fiatal lányról, aki mindenkit meglep azzal a képességével, hogy sikereket ér el a jogi szakmában.
#3

akció | animáció | kaland

Netflix

Egy utcagyerek története, aki megpróbál túlélni a technológia és a testmódosítások megszállottjainak városában. Mivel mindent elveszíthet, úgy dönt, hogy Edgerunnerként,... több»

"Egy korrupcióval és kibernetikus implantátumokkal teli disztópiában" - írja a Netflix erről a fantasztikus anime-sorozatról - "egy tehetséges, de vakmerő utcagyerek igyekszik zsoldos törvényen kívülivé válni - egy edgerunnerré."
#2

84 A műsorlista  (2022)

(3) (3)

dráma | életrajzi

Netflix

A sorozat bemutatja, hogyan forradalmasította Daniel Ek svéd technológiai vállalkozó és üzlettársa, Martin Lorentzon a Spotify elindításával a zeneipart az ingyenes és legális... több»

Mielőtt a Spotify a zeneipart felforgató streaming szolgáltatássá vált volna, csak egy újabb szedett-vedett startup volt - olyan alapítókkal és alkalmazottakkal, akiknek nagy álmaik voltak és dollárjelek a szemük előtt. Ez a Netflix-sorozat az online zenei színpadot teljesen megváltoztató jelenség feltartóztathatatlan felemelkedéséről szól.
#1

dráma | thriller | vígjáték

Netflix

Egy irodai dolgozó, aki bizonytalan a külseje miatt, éjszakánként álarcos internetes személyiséggé válik, mígnem szerencsétlen események láncolata borítja fel az életét. több»

A maszkos lány egy koreai dráma, amely Squid Game nagyságrendű erőszakkal operál, és egy irodai dolgozóról szól, aki a külseje miatt elszenvedett bántalmazások következtében elkeseredett és zárkózott nappal, de éjszakánként elismert internetes celebbé változik - bár ehhez egy maszk mögé bújik.