A Netflix új nyári vígjátéka, a Tyler Spindel (Father of the Year) által rendezett Szélhámos rokonok július 7-én érkezett a platformra.

Az Evan Turner (A Goldberg család) és Ben Zazove (Sherlock Gnomes) által írt őrült rabló film néhány nap alatt az első helyre tornázta fel magát a Netflix magyarországi nézettségi listáján.

A Szélhámos rokonok története elmeséli, hogyan vesz 180 fokos fordulatot Owen Browning (Adam Devine), egy bankfiók vezetőjének élete. Miután megkérte élete szerelme, Parker McDermott (Nina Dobrev) a kezét, megérkeznek leendő rokonai: apósa, Billy (Pierce Brosnan) és anyósa Lilly McDermott (Ellen Barkin).

A menyasszony szüleinek látogatása katasztrofális módon egybeesik azzal az eseménnyel, hogy egy hírhedt banda, egy tapasztalt bűnöző páros kirabolja Owen bankját. Owen rájön, hogy leendő apósa bűntásává kell válnia, ha szeretné visszakapni élete szerelmét és anyós-jelöltjét, akiket a banda elrabolt. 

A Szélhámos rokonok nézettsége magas a magyar előfizetők körében, azonban Amerikában nem fogadták ilyen jól a filmet. A Rotten Tomatoes-on 23%-os, a Metacriticen pedig 36/100-as értékelést kapott. A komikus rabló film nem győzte meg az amerikai kritikusokat.

A  The Guardian című lap azzal szólt be a filmnek, hogy a legokosabb dolog benne az eredeti, angol cím szójátéka. A film eredeti címe The Out-laws, ami a törvényen kívüliek és az anyósok szavak játékát jelenti.

A Variety című lap szerint a film egy klasszikus vígjáték, amely elvéti célját. Nem nevetteti meg a közönségét, és elpazarolja a szereplők tehetségét azzal, hogy a legkézenfekvőbb helyzetekbe rakja őket, és felejthető poénokat ad a szájukba.

A rossz kritikák ellenére úgy tűnik, az Adam Sandler produceri munkája megnyerte a közönség tetszését, a Netflix nézettségi adataiból legalább is ez szűrhető le. 

A másfél órás játékidővel, a vonzó szereplő gárdával és szórakoztató cselekménnyel érdekes egyestés mozi lehet akár a családdal, vagy a barátokkal. 

akció | krimi | vígjáték

Egy bankigazgató épp élete szerelmét készül feleségül venni, amikor bankját kirabolják. Ráadásul sógorai is a városban vannak, akikre azonnal ráterelődik a gyanú.