Befutottak az első hét eredményei, és úgy tűnik, a Netflix Avatár - Az utolsó léghajlító című sorozata összességében sikert aratott!

Bár bármelyik animációs sorozat megrögzött rajongóinak valószínűleg lesz mondanivalója kedvenceik élőszereplős feldolgozásairól, a streamingszolgáltató úgy tűnik, megtalálja a hangot, amikor arról van szó, hogyan keltse életre ezeket a történeteket a kis képernyőn.

A számok

Az élőszereplős adaptáció a nyitóhétvégén 21,2 milliós nézettséggel vezette a streamingszolgáltató heti angol nyelvű tévés listáját! A Netflix szerint 92 országban jutott be a Top 10-be. Ez erős eredmény a nyolc epizódból álló sorozatnak, aminek sikerült megelőznie a One Piece-t is a debütáló hétvégéjén.

Akárcsak a fent említett anime adaptáció esetében, a Netflix ezúttal is számos felületet és sztárt bevont a sorozat népszerűsítése érdekében. Többek közt még Serena Williamsszel is kooperáltak!

Ennek eredményeképp csak a fő trailer 85M megtekintést gyűjtött össze, míg a #AvatarTheLastAirbender hashtag 1 billiós globális megtekintést generált a TikTok-on az elmúlt héten!

Mit mond a Netflix?

"Megpróbálunk úgy elkészíteni a sorozatot, hogy a lehető legtöbb emberhez szóljon. Ez nem jelenti azt, hogy bármit is elhagynánk az animációs sorozatból. Nincs több célzott eltérés annak érdekében, hogy a szélesebb közönség számára is elfogadható legyen" - mondta az Avatar executive producere és rendezője, Jabbar Raisani a Deadline-nak.

"Azt hiszem, tényleg megpróbálunk a lehető leghűségesebbek lenni az animációs sorozathoz, de azt is tudjuk, hogy több mindent kell belesűrítenünk a nyolc epizódos narratívába."

És mi az, ami hiányzik?

A hiányzó történetelemeken kívül - mivel sajnos szükséges volt a kurtítás, hogy beleférjenek 8 epizódba - ha egy 20 epizódos animációs tévésorozatot adaptálnak, az egyik nagyobb változás, amit a közönség észrevehet, a hangvétel. Míg az animáció gyakran büszkélkedhet túlzó hangvétellel, ez az élőszereplős filmek esetében nem lehetséges.

"Az élőszereplős filmek felé haladva természetszerűleg szükség van a tónusváltásra, mert ami az animében működik, az nem feltétlenül működik a valódi színészeknél" - magyarázta Raisani.

És mi maradt ugyanolyan, de legalábbis nagyon hasonló?

A dinamikus kameramozgások, amelyek közül sok közvetlenül a forrásanyagból származik. Raisani például leírta a 4. epizód egyik jelenetét, ahol Aang hátraszaltózik egy sziklán. Nemcsak a jelenet származik az animációs sorozatból, hanem a felvétel is, amellyel megörökítették.

"Szó szerint csak ránéztem az animációs képkockára [és azt mondtam]: 'Oké, ezt a szó szerinti képkockát akarjuk elkészíteni, de valódi emberekkel."

Hogyan tovább?

Jó hír, hogy a kreatív csapat úgy tűnik, már alig várja, hogy kibővítsék a történetet, és foglalkozzanak mindazzal, ami az első évadból esetleg kimaradt!

"Ha kapunk még egy szezont, akkor biztosan meglesznek ezek a dolgok, mert most már tudom, mit hagytunk ki, és tudom, hogyan kell másodszorra jobban csinálni" - nyilatkozta Raisani - "Az animációs sorozat egy nagyon jó útmutató... ahhoz, hogy merre mehet a sorozat."

Mi kíváncsian várjuk! Addig is, ha még nem kezdted el nézni a rebootot, de most kedvet kaptál hozzá és van Netflix előfizetésed, csak menj a sorozat mafab adatlapjára, kattints a Netflix ikonra és nézd meg magad, hogy mennyire lett meggyőző ez az élőszereplős változat!

akció | fantasy | kaland | vígjáték

A következő élőszereplős feldolgozása a közkedvelt animációs sorozatnak. Aang, az utolsó léghajlító és barátai kalandos utazásra indulnak, aminek célja, hogy Aang megtanulja... több»