Netflix: Ilyen még nem volt, közzétették a teljes katalógus nézettségi adataitA kép forrása: Thibault Penin on Unsplash

A Netflix közzétette a világszerte mintegy 18 000 címet tartalmazó katalógusának 99%-ára vonatkozó nézettségi adatokat, amelyek a 2023 januárjától júniusáig tartó időszakra vonatkoznak.

Az átláthatóság felé tett lépés célja, hogy az alkotók és az iparág mélyebb betekintést nyerjen a közönség preferenciáiba a hagyományos, legjobban teljesítő műsorlistákon túl.

A jelentés minden olyan eredeti vagy licencelt címet tartalmaz, amelyet a hat hónapos időszak alatt legalább 50 000 órán keresztül néztek. A Netflix jelentési módszertana a megtekintett órákat használja, ami eltér a saját Top 10-es listáitól, amelyek a "megtekintések" alapján készülnek. Ez a váltás megfelel a legújabb iparági szabványoknak, és átfogóbb képet ad a tartalom teljesítményéről.

A nézett órák mérőszámként való használatakor jelentős torzítást jelent, mivel a hosszabb időtartamú tartalmak - gyakran a drámasorozatok - felé lejt. A filmek e tekintetben még nagyobb hátrányban vannak.

Az új jelentésben az első helyen az Éjjeli ügynök állt 812,1 millió órányi nézettséggel. A listán olyan további sorozatok és filmek találhatók, mint A diplomata, a Balhé, a Fubar, a Sarolta királyné - Egy Bridgerton-történet, a Te, a Gyagyás gyilkosság 2 vagy a Tyler Rake: A kimenekítés 2.