Netflix: Jön A tehetséges Mr. Ripley-sorozat, a Sherlock sztárja a főszerepben

Nagyszerű üzletet köthet a napokban a Netflix, amelynek a rajongók örülhetnek a legjobban. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a legnagyobb streaming szolgáltató és a Showtime stúdió hamarosan egymás kezébe csap, ennek eredményeként pedig utóbbi már szinte teljesen elkészült A tehetséges Mr. Ripley-sorozata a Netflixen köthet ki.

A sorozat Patricia Highsmith nagy sikerű regényén alapul, amelyből 1999-ben már készült egy remek mozifilm. A sztori egy szélhámost, Tom Ripley történetét meséli el, aki mások átverésével tartja el magát az 1960-as évek New Yorkjában. Egy nap kecsegtető megbízást kap: haza kell hoznia Olaszországból egy gazdag üzletember tékozló fiát, Dickie-t, aki a barátnőjével luxus életet él. Tom megirigyli a pár fényűző életét és úgy dönt, hogy Dickie helyébe lép.

A sorozat ötlete már 2019-ben megszületett, ám csak nemrégiben zajlott le a forgatás. Jelenleg az utómunkálatok folynak. Az, hogy a Showtime végül mégsem maga tűzi műsorára (a tervek egyébként 2023 végét vagy 2024 elejét célozták), arról nagy valószínűséggel az is tehet, hogy a stúdió épp összeolvadni készül a Paramount+ csatornával.

Így jött a képbe a Netflix, amely lecsapott a sorozat jogaira és már a szerződés utolsó simításait végzik. Ha nyélbe ütik az üzletet, akkor nagyon rövid időn belül debütálhat a nyolc részből álló első évad. Ha ez sikert arat – amire minden esélye megvan –, akkor pedig jöhet a folytatás. Mivel az első évad Patricia Highsmith első regényét dolgozza fel, van még miből folytatást forgatni, hiszen az írónő összesen öt regényt szentelt Tom Ripley kalandjainak.

A sorozatban egyébként az az Andrew Scott alakítja a címszereplőt, akit korábban a Sherlock sorozatban, nemrégiben pedig Az Úr sötét anyagai sorozatban láthattak. Mellette olyan színészek szerepelnek majd, mint Johnny Flynn és Dakota Fanning. A teljes első évad forgatókönyvét Steven Zaillian írta és ő is rendezte az epizódokat.