A Beckham című dokumentumfilm, amelyben David Beckham és Victoria Beckham kitárulkozik az életéről, az Egyesült Királyságban messze a Netflix idei legnagyobb nézettségét érte el és már a mafabon is 90 százalékos értékeléssel rendelkezik! 

Lássuk, mit tud a doku széria!

A számok

A sorozat október 4-én indult, és 3,8 millió nézőt gyűjtött össze a Barb, az Egyesült Királyság hivatalos tévénéző-kutató szervezete szerint. A sorozat második epizódja is jól teljesített, közel 2,9 millió nézőt hozott. Ezek az adatok csak az Egyesült Királyságra vonatkoznak, és csak a tévékészülékeken nézőkről szólnak, tehát a mobileszközöket haszbálók nincsenek benne, pedig a Netflix közönségének nagy részét ők teszik ki.

A négyrészes sorozat nemcsak a szupersztár futballkarrierjét eleveníti fel, hanem a Victoriával való kapcsolatát is, akit később feleségül vett, és a pár a világ egyik leghíresebb párjává váltak. 

A Beckham volt a Netflix legnézettebb tévésorozata Nagy-Britanniában a Harry és Meghan 2022 decemberi debütálása óta. Harry herceg és Meghan Markle sorozatának premierjét ugyanis közel 4,5 millió néző látta.

A nagy kitárulkozások

A Netflix dokumentumfilmjében rengeteg szó esik a Beckham-család magánéletéről és David sztárfocista karrierjéről. Davidet és Victoriát a kamera előtt faggatják a férfi állítólagos múltbeli hűtlenségéről és Posh Spice elismerte, hogy "nem volt kellemes" megkérni Davidet, hogy beszéljen a pletykákról, amelyek szerint egykor megcsalta őt.

A négyrészes sorozat talán legnagyobb hír robbanására akkor kerül sor, amikor David és Victoria megtörik a hallgatásukat azokról az állításokról, amelyek szerint a futballsztárnak viszonya volt egykori asszisztensével, Rebecca Loosszal - közel 20 évvel az állítások felbukkanása után.

2004-ben a most 48 éves angol futballsztárt azzal a váddal illették, hogy kapcsolata volt Rebeccával, aki azt állította, hogy viszonya volt Beckhammal, amíg a Real Madridban játszott. David, akit más nőkkel való viszonyáról szóló vádakkal is támadtak, akkoriban "nevetségesnek" nevezte az állításokat.

Rebecca David "második feleségeként" jellemezte magát, és az állítások megtétele után számos tévés és nyilvános szereplést vállalt, többek között a Celebrity Love Island és a The Farm című műsorokban. David és Victoria most először beszélt arról, hogy a vádak hogyan rengették meg a házasságukat, és azt mondták, hogy szinte "szétszakította" őket a dolog.

A most 46 éves Rebecca történeteket adott el a korábbi angol kapitánnyal való állítólagos viszonyáról, amikor a Manchester Unitedtől a Real Madridhoz való átigazolását követően a férfi asszisztenseként dolgozott. Az állítólagos viszonyról, amit David mindig is dühösen tagadott, Rebecca részletesen beszámolt a News of the Worldnek, mielőtt több valóságshow-ba is bejelentkezett, valamint topless pózolt a férfi magazinoknak, köztük a Zoo-nak és a Playboynak.

"Volt néhány szörnyű történet, amelyeket nehéz volt feldolgozni. Ez volt az első alkalom, hogy Victoria és én ilyen nyomásnak voltunk kitéve a házasságunkban" - mondta David.

Victoria így nyilatkozott: "Ez volt a legnehezebb időszak számunkra. Mert úgy éreztük, hogy a világ ellenünk van. És ez a helyzet: mi egymás ellen voltunk, ha teljesen őszinte akarok lenni. Tudod, Madridig néha úgy éreztük, hogy mi vagyunk mindenki más ellen. De mi együtt voltunk. Ott voltunk egymásnak."

A kritikák és pontszámok

A sorozat Rotten Tomatoes-on jelenleg 88 százalékos kritikusi értékeléssel (17 értékelés alapján) és 97 százalékos közönség pontszámmal (100+ értékelés alapján) rendelkezik!

A kritikusok véleményei megoszlanak, bár összességében jelenleg ezt olvashatjuk a portálon: "A kedves és karizmatikus alannyal megáldott Beckham intim hozzáférés a világ egyik leghíresebb sportolójához és élvezetes szórakozást nyújt."

Nicholas Quah, a New York Magazin írója így vélekedett: "Túl szép ahhoz, hogy őszintének érezzük azt a bonyolult életet, amit négy órán keresztül néztünk végig. Stevens [a rendező] megtalálhatja ugyan valódi érzelmek villanásait Beckham arcába bámulva, de ennél messzebbre nem mehet."

Nick Clark, London Evening Standard kritikusa már pozitívabb hangot ütött meg: "Sok a diadal és a kétségbeesés. A történetet pedig az Oscar-díjas rendező, Fisher Stevens szakszerűen kezeli, és egy sikamlós, kiválóan nézhető sorozatot alkotott, amely nem lóg ki a sorból."

90 Beckham  (2023)

dokumentum | életrajzi | sportfilm

Ez a doku-sorozat soha nem látott felvételekkel szemlélteti David Beckham felemelkedését a szerény kezdetektől egészen a világhírű futballsztárrá válásig. több»

Rendező: Fisher Stevens
Szereplők: David Beckham