Mivel épp most aktuális az Amerikába jöttem 2 premierje, természetes, hogy ezekben a napokban a csapból is Eddie Murphy folyik. Az ő karrierje szempontjából is igazi vízválasztó lehet a film, amit rajongók milliói várnak kíváncsian. A színész a minap az egyik interjújában viszont egy másik témát is megemlített.

Normális, hogy most mindenhol az Amerikába jöttem 2-ről kérdezik Eddie Murphyt, de a Radio Timesnak adott interjújában szóba került a filmipar általánosságban nézve is. A színész nem kertelt, amikor elmondta a véleményét a dolgok állásáról.

Eddie Murphy meg van róla győződve, hogy Hollywoodot és úgy általában az egész filmipart még most is a fehér férfiak uralják és irányítják. Szó sincs itt semmilyen változásról, de ez nem csak a kisebbségeket vagy a színesbőrűeket érinti. Igaz ez a nőkre is.

Ugyanakkor azt is hozzátette az interjúban, hogy ennek ellenére ő a maga röpke negyven éves színészi karrierjével soha nem tapasztalt rasszizmust maga körül. Soha nem fordult elő vele, hogy egy filmje nem készülhetett el vagy egy szerepet nem kaphatott meg csak azért, mert ő fekete.