A mélység: Minden, amit tudni érdemes a svéd katasztrófafilmről.

A svéd Kiruna városa megcsuszamlik - a föld alatt található hatalmas bányának köszönhetően olyan gyakran mozdul a talaj, hogy az egész település veszélybe kerül. A városlakóknak fel kell számolniuk korábbi életüket, összegyűjteniük vagyontárgyaikat, költözni… Kiderül, hogy Kiruna gyorsabban süllyed, mint várták: a rengések egyre gyakoribbak, melyeknek következtében emberek a föld alatti tárnákba zuhannak. Egy nő, Frigga (Tuva Novotny), akinél senki sem ismeri jobban a bányát, feladata megmenteni a várost - és a családját.

A svéd katasztrófafilmben, A mélységben, amelyben Peter Franzén és Kardo Razzazi is szerepel, Frigga határokig feszíti a munka és a magánélet egyensúlyát, miközben egy omladozó bányával küzd, ami miatt gyermekei élete is veszélybe kerül. A filmet Richard Holm (Gåsmamman) rendezte, a forgatókönyvet pedig Holm, fia, Robin Sherlock Holm (The Machinery) és Nicola Sinclair írta.

A magyar nézők körében a héten a  film a Netflix top10-es listájának élére került.

Ha szívesen megnéznéd a filmet és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a film mafabos adatlapján található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.

53 A mélység  (2023)

akció | dráma | katasztrófafilm | thriller

Friggának, aki a Kiirunavaara bányában biztonsági menedzserként végzett kockázatos munkáját és családi életét próbálja összeegyeztetni, az életéért és szerettei... több»