Noha George Lucast többször is foglalkoztatta a kérdés, miként is működnének női rohamosztagosok a Star Wars történetében, mindeddig erre nem igazán került sor.

A franchise történetében ugyan több példa is van arra, hogy erős női karaktereknek igenis van helye a cselekményben, valahogy érezhető volt, hogy Padme Amidala (Natalie Portman) karaktere csupán mindvégig mellékszerepet tölt be Anakin Skywalkeré (Hayden Christensen) mellett, hogy a nézők megismerhessék az ifjú jedi Darth Vaderré válását.

A klasszikus trilógiában pedig Leia Organa (Carrie Fisher) szerepe ugyan igencsak egy szilárd és erős női karakternek bizonyult, Leia valahogy mégis arany bikiniben maradt meg a nézők többségében A Jedi visszatérből.

Az új szériában Phasma kapitány szerepében Gwendoline Christienek sikerült egy igazán maszkulin, magabiztos vezető szerepet betöltő nőt megformálnia, sajnos azonban Phasmáttól kétszer is búcsút kellet venniük a nézőknek.

George Lucas azonban elejtett a rohamosztagosokkal kapcsolatban néhány apró információt. „Noha nem voltak túl sokan, néhány női rohamosztagos szolgált a Halálcsillagon, csak épp szét voltak szóródva kissé.”, jegyezte meg a rendező még 1977-ben, nem sokkal az után, hogy az Star Wars IV. - Egy új remény betört a mozikba.

Hogy Phasma feltűnik-e harmadszor is a kilencedik epizódban mint az egyetlen ismert női rohamosztagos, az egyelőre kérdéses.  Úgy tűnik azonban, a Disney nem különösebben kíván továbbra foglalkozni ezzel. John Favreu forgatókönyve alapján készül The Mandalorian című sorozat még idén, nők napján a képernyőkre kerül, illetve felmerült a hír, hogy a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet is előzménysorozatot kap, ám úgy tűnik ebben az univerzumban továbbra is a férfiaké a főszerep.