Nyilvánosságra került a CIA összes UFO-aktája, fel is robbant az internet

Amióta világ a világ, de legalábbis amióta tudjuk, hogy nem lapos a Föld (ugye?) és mi keringünk a nap körül, nem pedig fordítva, érdekli az embereket, hogy van-e élet más bolygókon is. A marslakók már a filmipart is milliószor meghódították, az interneten pedig még több videót, képet és történetet találunk a különféle UFO-észlelésekről. Természetesen ezek egy részével a kormányok is foglalkoznak, az USA-ban pedig különösen népszerű a téma.

Most pedig még népszerűbb lehet, ugyanis egy törvénymódosítás miatt a CIA, vagyis a központi hírszerző iroda kénytelen volt nyilvánosságra hozni az elmúlt évtizedek UFO-észlelésekhez kötődő hivatalos dokumentumait. Ezt már meg is tették,  bárki szabadon megnézheti a nyilvánosságra került dokumentumokat.

A feltöltött dokumentumok többsége régi, nehezen olvasható beszkennelt dokumentum, amelyek ilyen-olyan UFO-észlelési eseteket írnak le, de persze túl sok izgalmas és leleplező részletre ne számítson senki. Mégis, a lehetőségtől valósággal felrobbant az internet.

Rengeteg bejegyzést lehet találni a közösségi médiában, amelyek a lelkes UFO-kutatók véleményét és aggályait taglalja. Sokan ugyanis úgy vélik, hogy a CIA szándékosan hozta nyilvánosságra nehezen olvasható formában a dokumentumokat, mivel ezzel tulajdonképpen úgy teljesítették a kötelezettségüket, hogy közben érdemi információt alig-alig adtak a nyilvánosság kezére. De mivel erre még három hónap a rendelkezésükre áll, még változtathatnak ezen.

Szóval vérmes reményei azért egyelőre senkinek se legyenek, hogy most aztán minden kiderül a legendás 51-es körzetről vagy a még legendásabb Roswell-balesetről. Már csak azért sem, mert most csak a ’70-es évekig visszamenőleg tették közzé az aktákat, az meg még a ’40-es években történt. De első lépésnek azért megteszi, és a lelkes és kitartó kutatók ezekből is ki tudnak majd bányászni érdekes történeteket.