Obi Wan-Kenobi: Csekkold vagy passzold? Elstartolt a Disney+-on az új Star Wars-sorozat

A mai napon dupla epizóddal debütált az Obi-Wan Kenobi sorozat a Disney+ műsorkínálatában. Bár a hazai nézők számára egyelőre nem elérhető a streamingszolgáltató, ezzel kapcsolatban azonban számukra is van egy jó hírünk.

Merthogy a Disney+ június 14-én már Magyarországon is elérhető lesz, most azonban beszéljünk egy kicsit bővebben Kenobi sorozatról, hiszen Star Wars produkciónak aligha kellett még akkora elvárásoknak megfelelnie, mint ennek a szériának.

Örökös kérdés egy Star Wars megjelenésnél, hogy pusztán annak kell lennie, amit a franchise rajongói elvárnak tőle, esetleg ténylegesen olyat is kell nyújtania, amire csakugyan szüksége van ennek az univerzumnak.

“A Star Wars Celebration eseményén bemutatott két epizód alapján Deborah Chow, valamint a stáb nem csak megfelelt ennek a kihívásnak, de minden reményt felülmúlt” - írja Brett White a Decider magazin kritikusa.

Egy biztos: nehéz lesz úgy nézni az új Kenobi sorozatot, hogy ne állítsuk azonnal szembe A mandalóri és a Boba Fett könyve sorozatokkal. White megjegyzi, hogy míg A mandalorian még mindig egy főhajtás volt a nyolcvanas évek akciósorozatai előtt, addig a Chow rendezésében készült Obi Wan-Kenobi lehet az SW univerzum első “presztízsdrámája.”

Az első két epizód máris megtalálta az egyensúlyt, hogy egyszerre legyen a történetvezetés kimért és türelmes, ugyanakkor semmiképpen se váljon unalmassá és vontatottá. Kétségtelen, hogy Ewan McGregor visszatérése minden rajongót felvillanyoz majd, ugyanakkor White fontosnak tartotta kiemelni, hogy Reva szerepében látható Moses Ingram teljes mértékben uralja minden jelenetét.

Mindezek fényében a kritikus megkockáztatja azt a gondolatot is, hogy abban az esetben, ha a Kenobi ebben a mederben folytatódik tovább, úgy ezzel nem csak a legjobb Star Wars produkciót kapták a nézők, hanem a Disney+-on elérhető legjobb tartalmat is.

akció | kaland | sci-fi

 Egy önálló sorozat keretein belül tér vissza a Star Wars franchise egyik legközkedveltebb karaktere, Obi-Wan Kenobi, akit ismét Ewan McGregor alakít. több»