Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Lucasfilmnél gőzerővel dolgoznak az új Star Wars megjelenéseken, amely teljesen új korszakot nyitna az univerzumban.

Korábban hatalmas titkolózás övezte a Project Luminoust, a stúdió azonban végre lerántotta a leple azokról a képregényekről és kötetekről, amelyek várhatóan idén nyáron már a boltokba kerülnek. Persze az új koncepció története egyelőre nem ismert, annyi bizonyos, hogy a sztori közel 200 évvel a Baljós árnyak cselekménye előtt játszódik majd.

A Jedi Rend gyakorlatilag a fénykorát éli, sokkal nagyobb befolyással bír a Köztársaság alakulására, a rend tagjai pedig igazi békefenntartóként őrködnek a galaxis nyugalma felett. A történet gyújtópontja pedig egy új sötét erő, a Nihil felbukkanása lesz majd, amely szembemegy mindennel, amit a Jedik képviselnek.

Mindenképpen meg kell jegyeznünk azonban, hogy a névhasonlósság ellenére a történetben nem bukkan majd fel a KOTOR videojátékból ismert Darth Nihlius, a The High Republic története ugyanis semmilyen módon nem kapcsolódik majd az eddig napvilágot látott Star Wars produkciókhoz.

Az új gonosztevőkhöz ráadásul érkezett is néhány vázlat, amelyek elkészítésében nem más, mint Ian McCaig, Darth Maul megalkotója is részt vett.