A Dunkirk után Christopher Nolan ismét egy újabb történelmi témájú filmmel készül. Megérkezett az Oppenheimer előzetese.

A film Robert Oppenheimer fizikus életét és sokak által etikailag megkérdőjelezhető szakmai elismerését kívánja dokumentálni. Oppenheimer volt az egyik fő közreműködője a Manhattan Projektnek, a nukleáris fegyverek megalkotása köré összpontosító kormányzati kutatómunkának, amely 1942-1946 között zajlott, illetve ő volt a Los Alamos-i laboratórium igazgatója, ahol a bombákat összeállították.

Oppenheimer szerepében Cillian Murphy látható, aki először kapott főszerepet Nolan egyik filmjében. A színész egyébként korábban a Batman-trilógiában, az Eredet és a már említett Dunkirkben is felbukkant. Murphy egy korábbi interjúban azt is elmondta, hogy sohase mond nemet, ha Nolan megkeresi őt egy szereppel.

A film további szerepeiben Robert Downey Jr., Matt Damon, Gary Oldman, Emily Blunt, Kenneth Branagh, Rami Malek és Casey Affleck lesznek láthatók. A forgatókönyv az American Prometheus: The Triumph című életrajzi könyv alapján készült. Az Oppenheimer a tervek szerint július huszadikán érkezik a hazai mozikba.

77 Oppenheimer  (2023)

dráma | életrajzi | történelmi

SkyShowtime (2024.03.21.)

A második világháború egyik legborzalmasabb hozadéka az atombomba feltalálása, amelynek első és egyben utolsó bevetése sokkolta a világot. J. Robert Oppenheimer nevéhez... több»