Időnként a legnagyobb sztárokkal is előfordul, hogy csúnyán mellényúlnak egy-egy szereppel. De ugyanígy az is megesik, hogy eldobnak egy ajánlatot, amiről utólag derül ki, hogy bombasiker lett. Így járt Denzel Washington is még a '90-es évek derekán, amikor az egyik valaha készült lejobb thrillerben szerepelhetett volna. De nemet mondott és ezt máig bánja.

Az ominózus film, amelyben főszerepet ajánlottak neki, az 1995-ben mozikba került Hetedik volt. A sztori egy kegyetlen sorozatgyilkosról szólt, akit a hét főben járó bűn ihletett meg. Egy veterán, nyugdíj előtt álló nyomozó és újonc társa fut versenyt az idővel, hogy kézre kerítsék a gyilkost.

A filmben Denzel Washington együtt dolgozhatott volna az akkor még újonc David Fincherrel. De amikor elolvasta a forgatókönyvet, túl erősnek, 'démoninak' találta. Hogy pontosan melyik jelenetnél dobta vissza, azt nem tudni, de azt nemrégiben egy interjúban elárulta, hogy máig bánja, hogy nem vállalta el. Amikor elolvasta a forgatókönyvet, soknak találta, de mikor megnézte a kész filmet látta, hogy egészen más, mint hitte.

Denzel Washington persze enélkül is hatalmas karriert futott be és érdekesség, hogy számtalan olyan filmet forgatott, amelyben valamilyen nyomozót alakított. Szóval elég valószínű, hogy a Hetedikben is brillírozott volna.

92 Hetedik  (1995)

dráma | krimi | misztikus | thriller

David Mills (Brad Pitt) újonc nyomozó és társa, a nyugdíjba készülő William Sommerset (Morgan Freeman) egy elvetemült sorozatgyilkos után nyomoz, aki a bibliai hét főbűn szerint... több»