Időnként a legnagyobb sztárokkal is előfordul, hogy csúnyán mellényúlnak egy-egy szereppel. De ugyanígy az is megesik, hogy eldobnak egy ajánlatot, amiről utólag derül ki, hogy bombasiker lett. Így járt Denzel Washington is még a '90-es évek derekán, amikor az egyik valaha készült lejobb thrillerben szerepelhetett volna. De nemet mondott és ezt máig bánja.

2023.01.25   olvasottság: 15479x   szerző: GGS  

Az ominózus film, amelyben főszerepet ajánlottak neki, az 1995-ben mozikba került Hetedik volt. A sztori egy kegyetlen sorozatgyilkosról szólt, akit a hét főben járó bűn ihletett meg. Egy veterán, nyugdíj előtt álló nyomozó és újonc társa fut versenyt az idővel, hogy kézre kerítsék a gyilkost.

A filmben Denzel Washington az újonc David Mills szerepét kaphatta volna meg és így együtt dolgozhatott volna #272517#nel és Kevin Spacey-vel. De amikor elolvasta a forgatókönyvet, túl erősnek találta. Hogy pontosan melyik jelenetnél dobta vissza, azt nem tudni, de azt nemrégiben egy interjúban elárulta, hogy máig bánja, hogy nem vállalta el. Amikor elolvasta a forgatókönyvet, soknak találta, de mikor megnézte a kész filmet – amelyben így Brad Pitt kapta meg a neki ajánlott szerepet – látta, hogy egészen más mint hitte.

Denzel Washington persze enélkül is hatalmas karriert futott be és érdekesség, hogy számtalan olyan filmet forgatott, amelyben valamilyen nyomozót alakított. Szóval elég valószínű, hogy a Hetedikben is brillírozott volna.

91 Hetedik  (1995)

dráma | krimi | misztikus | thriller

David Mills (Brad Pitt) újonc nyomozó és társa, a nyugdíjba készülő William Sommerset (Morgan Freeman) egy elvetemült sorozatgyilkos után nyomoz, aki a bibliai hét főbűn szerint... több»