Őrületes rekordot állított be a Deadpool

Erre még az elemzők sem számítottak. Deadpool még Vasembert és A galaxis őrzőit is bedarálta.

Új királya van a korhatáros filmeknek. A Deadpool lett ugyanis minden idők legmagasabb nyitóhétvégét produkáló korhatáros produkciója, megelőzve ezzel az eddig regnáló Mátrix - Újratöltve-t. A megelőzés itt alapos verést jelent, ugyanis a Nagyszájú Zsoldos több mint 40 milliót vert rá az eddigi csúcstartóra. Ugyanis míg a Watchowski testvérek 13 éve 91,8 milliós nyitást produkáltak, a Deadpool 135 millióig meg sem állt.

A Fox előzetes jóslatai 65 milliós nyitóhétvégét vetítettek elő, és már ez is elég volt ahhoz, hogy a premier előtt bejelentsék a második részt. Nos, a 135 millió jócskán túlszárnyalta a várakozásaikat, arról nem is beszélve, hogy a film három nap alatt költségvetésének kétszeresét hozta vissza. Ez egy olyan filmtől, melyért Ryan Reynoldsnak hosszú évekig kellett könyörögnie, több mint elismerésre méltó.

De lépjünk túl ezen, és nézzük meg, hogyan teljesített a film a többi képregényadaptációhoz képest. Egy szóval össze tudjuk foglalni: remekül. Mit jelent ez? A Deadpool minden idők hetedik legjobban nyitó képregényfilmje, és olyan nem korhatáros (vagyis potenciálisan magasabb bevételre esélyes) produkciókat utasított maga mögé, mint a Vasember 2Az acélemberAmerika Kapitány - A tél katonája vagy A galaxis őrzői.

Deadpool már a hazai mozikban! Ha még többre vagy kíváncsi, kattints!