Kerry Washington frissen megjelent, Thicker Than Water című memoárjában a Hollywoodban lévő rasszizmusról írt.

A színésznő a kötetben így azt is kifejtette, miért utasította első alkalommal vissza a 2004-es Sarokba szorítva számára felajánlott szerepet, amelyben saját meglátása szerint “egy fehér nő legjobb barátnőjét” alakította.

"Ebben a Meg Ryan által alakított szereplő munkatársát játszottam, ez pedig egy új rés lett számomra, a ‘fehér lány legjobb barátnője’” - jegyezte meg Washington, majd hozzátette, hogy volt a harmadik olyan projektje egymás után, ahol a fehér női főszereplő legjobb barátnőjét játszotta a Szívem érted rapes és a Wonderfalls sorozat után.

“Nem arról van szó, hogy én akartam a film sztárja lenni; azt akartam, hogy a karaktereim egy saját történetben szerepeljenek. Nem akartam egy fehér nő terveinek a cinkosa lenni” - teszi hozzá a színésznő.

Bár a későbbi években Washington főként mellékszerepekben, köztük a Django elszabadul filmben volt látható, elmondása szerint ezek sokkal tartalmasabb karakterek voltak a számára.

dráma | western

A déli államok területén, két évvel a polgárháború előtt a német származású profi fejvadász, egykori fogorvos dr. King Schultz (Christoph Waltz) felszabadítja Djangót... több»