Öt Marvel-mozi jön 2022-ben, de csak négyet ismerünk

Amennyire ínséges év volt az idei mozis szempontból, annyira sűrűnek ígérkeznek a következő esztendők. Ez érthető is, hiszen több tucatnyi film premierjét pakolták át a stúdiók 2021-re és 2022-re a világjárvány miatt. Ez ugyanúgy érvényes a Marvel moziverzum idénre várt alkotásaira is. Szóval a koronavírus eléggé átírta a menetrendet nem csak idénre, de a következő évekre is. Hogy a Disney és a Marvel Studios behozza az idén keletkezett lemaradást, 2022-ben nem kevesebb, mint öt új szuperhős-filmet visznek a mozikba!

A sort a tervek szerint 2022 márciusában a Doctor Strange az őrület multiverzumában nyitja majd, amely egészen új szintre emelheti majd a Marvel-filmeket a multiverzum behozatalával. Őt követi majd két hónappal később, májusban a Thor: Szerelem és mennydörgés, amelyben kiderül, Thor megmarad-e pocakos iszákosnak vagy azért újra kipattintja magát.

A nyárra egy igazi wakandai őrületre lehet készülni a júliusra datált Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!-vel, amely már csak azért is érdekes lehet, mert a címszereplőt eddig alakító Chadwick Boseman sajnos idén itt hagyott minket. Jó kérdés, hogy miként viszik tovább az által alakított T’Challa történetét.

Novemberre várható a Marvelek, amelyről nagyjából semmit sem tudni még, mivel az első film után hiába várták a rajongók, a Bosszúállók: Végjátékban messze nem kapott akkora szerepet a szuperhős, mint lehetett volna.

Igen ám, de ez eddig csak négy film. Mi lehet az ötödik? Nos, ezt a Disney és a Marvel Studios egyelőre nem fedte fel, csupán azt lehet tudni, hogy valamikor a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! és a Marvelek között debütálhat majd a mozikban. Természetesen a találgatások már mennek internetszerte. Sokan a régóta várt Penge-rebootra tippelnek, míg mások szerint a A Hangya és a Darázs folytatását időzítik 2022 őszére. Néhányan reménykednek egy Fantasztikus négyes rebootban is, de erre van talán a legkisebb esély.