A napokban került sor a Bosszúállók: Végjáték premier előtti díszbemutatójára, mely után elárasztották az első reakciók a Twittert, most pedig befutottak a kritikák is.

Bár nem valószínű, hogy kétségek között vergődtek volna a Marvel fejesei, ugyanis az anyagi siker már rég garantált volt (a film csak az előzetes jegyeladásokkal 120 millió dollárt keresett), a kritikusok cikkei után tökéletesen megnyugodhatnak. A Bosszúállók: Végjáték ugyanis páratlanul sikeres lett az újságírók körében, ami a számok nyelvén 191 szemlézett cikket követően 97 százalékos értékelést jelent a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.  

Ezzel a Végjáték lett a Marvel eddig legjobb fogadtatású szuperhősfilmje mindössze egy százalékponttal megelőzve a Fekete Párducot. Bár természetesen ez a szám még változhat, azonban közel kétszáz cikket követően elég nagy negatív hullámnak kéne végigsöpörnie ahhoz, hogy elmozdítsa az értékelést, arról nem is beszélve, hogy bőven várhatók még pozitív kritikák is.

Az újságírók nem fukarkodtak a jelzőkben, az epikustól a megindítón, a zseniálison, a tökéletesen, az érzelmesen vagy a lebilincselőn keresztül egészen a lenyűgözőig. Szerencsére mától már a széles közönség is megbizonyosodhat arról, hogy vajon igazuk volt-e a kritikusoknak, ugyanis a Bosszúállók: Végjáték már a hazai mozikban látható.