Már javában forog az Indiana Jones ötödik része, a közelmúltban azonban némi probléma adódott az 1981-ben megjelent Elveszett frigyláda fosztogatói cselekményével kapcsolatban, amelyet egyelőre nem igazán sikerült tisztázniuk a készítőknek.

Történetesen a film azon mozzanatáról van szó, amikor hősünk és Marion ismét találkoznak egy kocsmában, a nő pedig köszönés helyett behúz egyet Indiana Jones-nak. Hogy mi a harag valódi oka, azt ugyan sosem sikerült megtudni a rajongóknak, így csupán néhány apró információ áll a rendelkezésükre, hogy értelmezni tudják a jelenetet.

“Egy gyerek voltam! Szerelmes voltam! Nem volt helyet ez az egész, te pedig ezt tudtad jól! Tudod, hogy mit tettél velem és az életemmel?” - hangzik el Mariontól a szemrehányás, amelyért Indiana Jones a későbbiekben igyekszik is elnézést kérni.

A két karakter 10 év után találkoznak ismét, így sokakban felmerült a gyanú, hogy a történet szerint Jones annak idején kiskorúval folytathatott viszonyt. Az elméletre végül reagált Mariont alakító Karen Allen, aki teljesen máshogy látja a dolgokat.

“Azt hiszem, hogy a lány 16 éves lehetett, a férfi pedig 26, amikor először találkoztak. A srác a lány apja egyetemi hallgatója lehet, és elképzelhetőnek tartom, hogy néhány csók elcsattant közöttük, de ez minden. Egész biztosan megkavarta ez a dolgokat, de Jones érezte, hogy mindez nem lenne helyes, és hogy ez nagyon veszélyes helyzet” - jegyezte meg Allen, majd azt is elmondta, hogy ettől ő maga nem látja pedoflnak a karaktert.