Rasszista botrány A Bridgerton család sztárja körül: Bőrszíne miatt zárta ki a DC vezére a színészt?

Ha épp nem szexuális erőszak, akkor általában a rasszizmus szolgáltat alapot egy-egy botránynak Hollywoodban, mert ott mindig kell lennie valami balhénak. Az ügyeletes rasszista szerepét hónapok, sőt, évek óta a Geoff Johns, Joss Whedon és Jon Berg triumvirátus képviseli, akiket Az Igazság Ligája után vádoltak meg azzal, hogy a bőrszíne miatt bántak másképp az egyik színésszel.

Most újabb hasonló vádak érték egyiküket, egészen pontosan Geoff Johnst. Ő felelt ugyanis néhány évvel ezelőtt a Krypton sorozat elkészítéséért. A címből már sejthető, hogy egy olyan DC-s sorozatról van szó, ami leginkább Supermanhez kötődik.

Egy most kikerült jelentés szerint a sorozat előkészületei során az volt a cél, hogy egy a hagyományoktól elrugaszkodó show-t hozzanak össze. Éppen ezért került szóba A Bridgerton családdal azóta berobbant Rege-Jean Page neve is, aki Superman nagyapjának szerepére jelentkezett. Ám hiába akartak szakítani a hagyományokkal, Geoff Johns hallani sem akart róla, hogy Superman apja színesbőrű legyen. Állítólag azt is ő vétózta meg, hogy az egyik szuperhős, Adam Strange meleg vagy biszexuális legyen.

Természetesen a jelentésre szinte azonnal jött a hivatalos reakció a producer részéről. Egy közleményben arról írt, hogy részéről semmi akadálya nincs, hogy Superman felmenői közt legyenek színesbőrűek, hiszen a képregényekben is számos formája látható már a szuperhősnek. Csakhogy a Krypton sorozatot kezdettől fogva úgy akarták megvalósítani, hogy az köthető legyen %94075v% és Az acélember mozikhoz. Ezekben pedig ugyebár Henry Cavill alakítja Supermant, így egyértelmű volt, hogy nem lehet színesbőrű a nagyapja.

Rege-Jean Page is reagált a jelentésre. Egy Twitter-bejegyzésben úgy fogalmazott a színész, hogy most, évekkel később olvasva is ugyanolyan bántó számára ez az egész, mint akkor volt. De ő már túllépett ezen, keményen dolgozik tovább, mert az élet nem áll meg.