Nem kis botrányt kavart a napokban a Netflix műsorkínálatában megtalálható Reszkessetek, betörők! 2.: Elveszve New Yorkban felújított német szinkronja.

A Szörnyszülöttek - Egy vagy közülünk sztárja, Thelma Buabeng ugyanis felhívta a figyelmet arra, hogy a film egyik jelenetében egy durva rasszista kifejezés is elhangzik, amely ráadásul az eredeti dialógusban nem szerepel.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Thelma Buabeng (@thelmabuabeng) által megosztott bejegyzés

“Hogy lehetséges, hogy egy német szinkronstúdió ennyire szükségtelenül és minden következetességtől mentesen használ egy ennyire sértő kifejezést egy családi filmben, amelyet gyerekek is néznek? Ez egy rendkívül ignoráns és tiszteletlen dolog, amely mellett nem lehet elmenni szó nélkül” - írja a színésznő egy Instagram posztban.

A bejegyzés szinte futótűzként terjedt el a közösségi médiában, amelynek hatására a Netflix felvette a kapcsolatot a színésznővel, majd a bocsánatkérés mellett biztosította őt és mindenkit, hogy orvosolják a problémát.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Thelma Buabeng (@thelmabuabeng) által megosztott bejegyzés

“Ne értsenek félre, nem a szinkronrendőrség vagyok, de mindenképpen fel akartam hívni a figyelmet egy súlyos és káros jelenségre, amelynek semmi keresnivalója egy családi filmben.” - mondta Buabeng, aki maga is meglepődött a streaming szolgáltató válaszán.