#10

90 Magyar népmesék  (1980)

(34)

animáció

Örök klasszikusnak számítanak Jankovics Marcell Magyar népmesék sorozatának történetei. A magyar népmesekincstár alapelemei elevenednek meg a kiváló rendező kezei alatt - Az... több»

#9

animáció

TV-ben (M2, csütörtök 01:33)

Látszik a bokorból két nagy nyúlfül és még mi látszik? A legkisebb ugrifüles Tüskéshátú és Brekkencs játékosan tanítanak Benneteket a legalapvetőbb udvariassági formákra.

Rendező: Foky Ottó
#8

animáció

A szárazföldi pókoktól eltérően Vízipók nem a szobák sarkaiban vagy a fék rejtekében szövi hálóját, hanem a vízalatti légvárában trónol.  Egy kresztespók,aki mindig... több»

#7
#6

animáció

A kockásfülű nyúl című rajzfilmsorozat főhőse egy kedves kis nyuszi, aki hatalmas füleit egymásba csavarva képes átrepülni egyik helyről a másikra, s mindenhol megjelenik,... több»

Rendező: Richly Zsolt
#5

85 Mikrobi  (1975)

(3) (4)

animáció | családi | sci-fi

Mikrobi egy háztartási robot, aki utál mosogatni. Ellenben szívesen vigyáz a család gyerekeire, s gyakran kirándul velük a világűrbe. Számos érdekes és izgalmas kalandba... több»

#4

családi

A kiscsacsi kalandjai című mesefilmsorozat Csukás István meseregénye alapján készült, s főhőse egy virágállványon lakó, kíváncsi kiscsacsi, akinek legjobb barátja Mirr Murr... több»

#3

86 Frakk, a macskák réme  (1972)

(5) (1)

animáció

TV-ben (M2, csütörtök 01:33)

Bálint Ágnes mulatságos meséje egy kutya-macska "barátság" viharos krónikája. A történet kezdetén idilli békességben éldegél két macska, Lukrécia és Szeréna egy szép kis... több»

#2

88 Kukori és Kotkoda  (1970)

(7) (11)

animáció

TV-ben (M2, csütörtök 01:33)

Kukori és Kotkoda "házassága" nem mondható felhőtlennek. Kukori nem nagyon szereti a házimunkát, így sok bosszúságot okoz Kotkodának. A büntetés csak azért maradhat el, mert... több»

#1

94 Mézga család  (1972)

(1) (2)

animáció

A Mézga család a magyar rajzfilmtörténet egyik legsikeresebb sorozata.