69 Ratched  (2020)

Aki látta Miloš Forman kultikus adaptációját, a Száll a kakukk fészkére című filmet, azt valószínűleg hatalmas várakozással töltötte el, hogy végre megjelenjen a Netfix sorozata, a Ratched, amely az eredeti történet előzményeként készült.

Úgy tűnik azonban mintha a hazai nézőknek némileg csalódást okozott volna az új széria, a Mafabon ugyanis jelenleg 58 százalékos értékelést tudhat magáénak a produkció közel 96 szavazat után, de nézzük is meg néhány véleményét, amely a szavazóktól érkezett.

Többen kiemelték, hogy sorozat egyik legfőbb gyengesége, hogy az erős alapanyag ellenére, nem tudott ütős sztorivá kikerekedni, így többek között qnaá mindössze két csillaggal értékelte a szériát.

“A képi világ lenyűgöző, de a sorozat emellett nagyon üres, és legyünk őszinték magunkhoz, nem is jó. Lehetett volna ez egy izgalmas karakterdráma egy ikonikus karakterről, de minden lett, csak nem az. Sarah Paulson sajnos most a tehetségét pazarolta” - írja lalikefe, aki szintén kit csillaggal értékelte a Ratchedet.

Hansi13 szerint pedig: “Vannak jó pillanatai ennek a sorinak, de azért sokkal több volt ebben. Nemár, Ratcher nővér a Száll a kakukk fészkéből megérdemelt volna valami ütősebbet. Nem mondom azt, mint sokan mások, hogy ez így rossz, mert ebben a formában nem igaz, de az igen, hogy csalódott voltam az évad végére. Sara Paulson mindenesetre most is a legjobbját hozza, ami azért sokat javít a helyzeten.”

“Sokat ígért ez a sorozat, de az ígéretekből nem sokat tudott betartani. A trailer baromi jó volt, fel is írtam a naptárba a premiert, aztán nekiálltam darálni, de minden résszel egyre jobban elfogyott a kedvem. Nem hiszem, hogy megkapja a második évados berendelést, és igazából meg sem érdemelné szerintem. Sajnáltam, mert valami mást, valami többet vártam” - írja julisX, aki szintén nem tudott három csillagnál többet adni a produkcióra.

A Ratched tehát már elérhető a Netflix műsorkínálatában, bővebb információt, képeket, előzetest és érdekességet a film adatlapján találtok.