Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
69%

Ratched (2020-2021)

Ratched
Filmadatlap
 
45
Szereplők
12
Vélemények
11
Képek
3
Videók

Galéria (11)

Sarah Paulson
Sarah Paulson
Cynthia Nixon
Sarah Paulson
Judy Davis
Sophie Okonedo
Cynthia Nixon
Sarah Paulson

Videók (3)

 
Annuska   2020. 10. 26.

legújabb vélemény

0

Nekem egyáltalán nem juttatta eszembe a Száll a kakukk fészkére című film Ratched nővérét. A története kicsit lassú volt, véresebbre számítottam.

 
indingo   2020. 10. 03.

0

Kicsit olyan volt, mintha az Amerikai Horror Story egy újabb évadát láttuk volna. A rendező stimmel, Ryan Murphy személyében, akiben szeretem hogy szeret ugyanazokkal a színészekkel, színésznőkkel dolgozni. Nekem tetszett a sorozat, hangulata, a kor amiben játszódik és a színekkel való játék.

 
HannaK   2020. 10. 08.

0

Sarah Paulson neve és arca szinte már összeforrt ezekkel a hátborzongató történetekkel. Néhol kicsit véres, felkavaró a story, de engem lekötött.

 
Kinga Nagy   2020. 10. 07.

0

Nekem nagyon tetszett, aki egy kis borongásra vágyik, annak ajánlom.

 
julisX   2020. 09. 30.

0

Sokat ígért ez a sorozat, de az ígéretekből nem sokat tudott betartani. A trailer baromi jó volt, fel is írtam a naptárba a premiert, aztán nekiálltam darálni, de minden résszel egyre jobban elfogyott a kedvem. Nem hiszem, hogy megkapja a második éva... több»

 
qnaá   2020. 09. 29.

0

Hát ez sajnos rém gyenge lett, ahhoz képest, hogy milyen volt az alapanyag. Netflix, tudsz te ennél jobbat!

 
lalikefe   2020. 09. 28.

0

A képi világ lenyűgöző, de a sorozat emellett nagyon üres, és legyünk őszinték magunkhoz, nem is jó. Lehetett volna ez egy izgalmas karakterdráma egy ikonikus karakterről, de minden lett, csak nem az. Sarah Paulson sajnos most a tehetségét pazarolta.

 

A sorozat forgatása 2019 első harmadában zajlott Los Angelesben.

(hp)
 

A megfilmesítési jogokért komoly licitháború folyt a Hulu, az Apple és a Netflix között. Végül az utóbbi lett a befutó.

(hp)
 

A sorozat alapjául Ken Kesey 1962-es regénye, a Száll a kakukk fészkére szolgált.

(hp)
 

A sorozat a Száll a kakukk fészkére című filmből megismert szadista nővér, Ratched fiatalkori karakterére épül. Ennek ellenére a főszerepet játszó Sarah Paulson négy évvel idősebb, mint a idősebb karaktert az eredeti filmben a játszó Louse Fletcher.

(hp)
 
Egyszóval Ryan Murphy címszereplőjének a nevén kívül nem sok köze van a Száll a kakukk fészkére főnővéréhez. A Ratched csak abban az értelemben nevezhető előzménysorozatnak, hogy az oregoni évek előtt játszódik, de a szériában felbukkanó Mildred Ratched semmilyen értelemben nem emlékeztet a Miloš Forman filmjében megjelenő főnővérre. több»
 
A Ratched egy igazán nagy falatnak bizonyult Ryan Murphy számára, akinek nem feltétlenül sikerült egy valóban félelmetes, végig feszült hangulatú sorozatot készítenie. több»
 
Mildred Ratched minden idők egyik legkarizmatikusabb filmes karaktere, épp ezért vállalkozott nagy feladatra Ryan Murphy, mikor a figura eredetének a bemutatását tűzte ki célul. A koncepció alapja legalábbis ez volt, ami azonban útközben elveszhetett valahol, mert az egyébként meglehetősen stílusos végeredmény semmilyen tekintetben nem ápol szerves kapcsolatot Miloš Forman klasszikusával. több»