72% 48 szavazat
A valhalla gyilkosságok

A valhalla gyilkosságok

The Valhalla Murders
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
32
Szereplők (32)
138
Képek (138)
1
Videók (1)
3
Érdekességek (3)
Díjak
1
Filmkritika (1)
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Az osloi rendőrség egyik kiváló nyomozója, Arnar kénytelen hazatérni izlandi szülővárosába, hogy a város első sorozatgyilkosának nyomába eredjen.

(csd)

Sorozat áttekintés

1. évad (2019) - 8 epizód
 
2022.09.21 Della Street

legújabb vélemény

Érdemes eredetiben nézni, felirattal

Aki szereti az ilyesmit (hó, hegyek, sötét, letisztult skandináv dizájn, csodásan bonyolult nevek, pl. ARNBJÖRG, GUNHILDUR, RANNVEIGAR, BJÖRGVIN, GUDBJÖRN), az nem fog csalódni. Érdemes izlandiul nézni, felirattal, gyönyörű nyelv. Bár meglepően sok az angol jövevényszó, pl. érdekes módon a SLAUGHTER, pedig van rá izlandi szó (sokan az internetet okolják, jogosan, és temetik az izlandi nyelvet, remélem, ez nem következik be). Egy darabig a LÖGREGLAN szóról azt hittem, hogy a várost jelöli a rendőrök egyenruháján, de nem, ez a RENDŐRSÉG izlandiul. A FISKARS meg azt jelenti, hogy HAL. Csak ragozva valahogy. A szereplők VARDAGEN, KALLNA és POKAL (férfiaknak: ezek méltán népszerű ikeás termékek) poharakból isznak, amitől rögtön közelinek érezzük őket. Igaz történet alapján.

0
 
2020.12.13 Robinson76

Az ügy, mely megrengette Izlandot

A skandináv krimit kedvelők dörzsölhetik a tenyerüket, itt egy újabb, meglehetősen sötét történet, mely kellő összetettséggel bír. A nyomozás kicsit lassan bontakozik ki, de amint mélyebbre ásnak nyomozóink, úgy lesz egyre több a baljós jel, a misztikum, és kibontakozik egy korrupt politikai szál is. A nyomozópáros közt működik a kémia, amely további pozitívumot kölcsönöz a szériának. Nyugodtan kezdjetek bele, nem fogjátok megbánni!

0
 

A sorozatban a nyomozóknál nincs lőfegyver, ugyanis az izlandi rendőrség tagjai nem hordanak magukkal a napi feladataik során (bár van olyan speciális egység, akik folyamatosan viselnek fegyvert). Természetesen ki vannak képezve lőfegyver használatára, és a rendőrautókban van is fegyver egy speciális tárolóban, ha szükség lenne rá. Szerző: Nk

#1
 

Kari hálószobájában van egy poszter egy másik Netflix-sorozatról, a Stranger Thingsről.Szerző: Nk

#2
 

Ez az első izlandi Netflix original sorozat.Szerző: Nk

#3
 
Értékelés: 6/10
(2020. 05. 15.)
Kinek ajánljuk: A skandináv krimik világában kevésbé jártas nézőknek valószínűleg jobban tetszene. Több