Alig néhány nappal az Amitől félünk megjelenése után úgy tűnik, hogy Joaquin Phoenix rajongói egy újabb 2023-as filmért izgulhatnak, ugyanis az Apple bejelentette Ridley Scott közelgő filmjének, a Napóleonnak a mozibemutató (igen, mozi) dátumát.

Ahogy a cím is sugallja, a Napóleon egy történelmi életrajzi film a legendás francia vezérről. A film főszerepében Joaquin Phoenix játssza a címszereplőt Jodie Comer mellett. A film Ridley Scott legújabb rendezése, aki 85 évesen, úgy tűnik, gyorsabb ütemben ad ki filmeket, mint korábban bármikor. 

Egyelőre nem világos, hogy a film végül mikor kerül az Apple TV+-ra, de a nemrég bejelentett Megfojtott virágok mozikba kerülését tekintve egyértelmű, hogy a streaming platform sokkal hosszabb ideig engedi játszani a játékfilmeket a mozikban, mint a Netflix tenné. Szóval, ez egy jó dolog.

A megjelenési dátummal kapcsolatos információk mellett a filmre is vethetünk egy első pillantást. És hát, ez mindenképpen egy történelmi eposz Napóleonról, ugye?

A megjelent fotón látjuk Phoenixet Napóleonnak öltözve, de ez nem igazán utal semmilyen filmes döntésre vagy az előadás minőségére. De tekintve, hogy Phoenixről és Scottról van szó, joggal fűzünk hozzá nagy reményeket.

Mint említettük, a Napóleon napokon belül a második film az Apple-től, amely mozibemutató dátumot kapott. A Killers of the flower moon októberben érkezik a mozikba, és kicsit több mint egy teljes hónapot kap széles körben, mielőtt a Napóleon is bemutatkozna novemberben, hogy elkapja azokat az idősebb nézőket, akik valami másra vágynak, mint a szuperhősös dolgok. 

És ha már a konkurencia szóba került, a Napóleon eléggé nagy konkurenciát kapott. Szuperhősök terén ott van a Marvelek, amely november 10-én érkezik. Utána egy héttel később jön Az éhezők viadala prequel, amely ugyanazon a napon debütál, mint a Trollok: Együtt a banda.

A Napóleonnal egy napon a Disney új animációs filmjét, a Kívánságot is bemutatja. Ezek valószínűleg nem jelentenek közvetlen konkurenciát a Napóleonnak, ami a nézettséget illeti. Ez azonban elég sok film, amelyek mind a helyi mozik korlátozott vetítési helyeiért versengenek. Így lehet, hogy egy kicsit jobban kell keresgélni, hogy november 22-én megnézhessük a Napóleont.