Mielőtt Tony Starkként újra kivirágzott volna, Robert Downey Jr. (menő vörős szőnyeges fotók a galériában) sokáig csak kereste a helyét Hollywoodban. A színész 2008-ban elvállalta egy akció-komédia egyik szerepét, ami már előzetesen is sok vitát kiváltott. A film végül sikeres lett ugyan, de ettől még akkoriban igen kockázatos projektnek ígérkezett.

A Trópusi viharról van szó, amely egy csapat színészről szól, akik azt hiszik, hogy épp egy háborús filmet forgatnak valahol a dzsungelben, de valójában egy igazi háborúba csöppennek bele. A film meglehetősen erős szereplőgárdát tudott felmutatni: Robert Downey Jr. mellett szerepelt benne Jack Black, Tom Cruise, Matthew McConaugheyNick Nolte és persze a főszerepben Ben Stiller is.

Ő nem csak a főszerepet játszotta el, de egyben a rendezői széket is ő melegítette és még a forgatókönyv megírásából is aktívan kivette a részét. Vagyis elmondható, hogy a Trópusi vihar nagy részben Ben Stiller filmje volt. És ez volt az a tényező, ami végül meggyőzte Robert Downey Jr.-t Kirk Lazarus szerepének elvállalásáról.

Mert bizony a színész a felkéréskor még úgy érezte, hogy ez egy pocsék ötlet, a film nem lehet sikeres és túl rizikós lenne elvállalnia egy öntelt és egoista figurát, akit ráadásul színesbőrűvé változtattak. Viszont annyira tiszteli Ben Stiller munkásságát, hogy ez végül elégnek bizonyult a bólintásához.

Robert Downey Jr. egyébként egy interjúban nem kisebb filmes legendákhoz hasonlította Ben Stiller rendezői, írói és színészi művészetét, mint Francis Ford Coppola vagy Charles Chaplin.

akció | háborús | kaland | szatíra | vígjáték

SkyShowtime (2023.02.14.)

A délkelet-ázsiai dzsungelben egy hatalmas költségvetésű filmet forgatnak. Háborús filmsztárok sorát foglalkoztatja, azonban a kiadások ára az egekbe szökik, ezért a stúdió... több»