Robert Pattinson, nők millióinak kedvence, a többszörös díjnyertes színész… egy megrögzött hazudozó? Érdekes összeállításokat lehet találni szerte a világhálón arról, mi mindenről hazudott már a színész az interjúi vagy akár a meghallgatásai során. Kényszeredett hazudozásról van szó vagy csak egyszerűen ilyen a humora? Talán egy picit mindkettő. Mi most mindenesetre tíz hírhedt esetet gyűjtöttünk össze nektek.

1. A brit akcentus: A színész többször is belefutott a meghallgatásokon, hogy a jellegzetes brit akcentusa miatt nem kapott meg szerepeket. Ezért a későbbi castingokon már azt állította, hogy Michiganből vagy Denverből származik. Végül a Transformers: A bukottak bosszúja castingján bukott le, hiszen eddigre már Edward Cullenként és Cedric Diggoryként is emlékezhettek rá korábbi filmjeiből, így felismerték.

2. A híd alatt: Jimmy Kimmel műsorában azt állította magáról, hogy nincs otthona. Egy híd alatt egy tárolóban él. Persze ez nem volt igaz, de később rendszeres kérdéssé vált a további beszélgetéseik során. Egyszer azt mondta, hogy már egy hotelszobába költözött, de ott csupán egy úszógumi az össz holmija.

3. Királyi sarj: A Harry Potter és a tűz serlegeután nehezen talált további szerepeket, már-már azt fontolgatta, hogy örökre felhagy a színészettel. Annyira kínos volt neki az egész, hogy azt kezdte válaszolni a mindennapjait firtató kérdésekre, hogy Oxfordban tanul, mivel ő a királyi család tagja. A brit akcentusa miatt sokan el is hitték neki.

4. Batman vs Tenet: Épp a %314545v%et forgatták, amikor megtudta, hogy nem is olyan messze a forgatás helyszínétől a készülő Batman főszerepére tartanak meghallgatást. Fel is hívta Christopher Nolan rendezőt és közölte vele, hogy családi vészhelyzet miatt nem tudja vállalni az aznapi forgatást. De a rendező átlátott a szitán és visszakérdezett: ”Csak nem a Batman castingjára készülsz?”

5. Zsíros haj és az igénytelenség: Robert Pattinson még 2012-ben egy interjú során azt állította, hogy a haja nem véletlenül olyan, amilyen. Állítólag akkor már évek óta nem mosott hajat és ettől állt úgy, ahogy. Hozzátette, a lakását sem takarítja soha, mivel az csak arra van, hogy legyen hol aludnia, a haja meg csak arra, hogy kinőjön a feje búbján.

6. A kipattintott Batman: Amikor nyilvánosságra került, hogy ő lesz a következő Bruce Wayne, meg is kapta a kérdést, hogy milyen edzéssel készült fel a szuperhős-szerepre. Ő viszont azt állította, hogy semmilyennel, hiszen James Deanhez hasonlóan nem kell tennie semmit, hogy penge legyen. Persze ez nem volt igaz, amit később ő maga is beismert és azzal védekezett, hogy számára túl kínos téma volt a testépítés.

7. A megvendégelt zaklató: Robert Pattinsont, mint oly sok hollywoodi sztárt állandóan rajongók és fotósok serege lesi. Egyszer elmesélt egy sztorit, miszerint egy nő éjjel-nappal a hotelszobája ablaka alatt várt rá. Végül megunta a dolgot és lement hozzá. Elvitte a nőt ebédelni és evés közben megállás nélkül panaszkodott neki az életére. Végül a nő annyira megunta a folyamatos hisztit, hogy soha többé nem kereste fel a színészt.

8. Robert Pattinson a GQ magazinnak beszélt a korábbi füllentéseiről. Majd rögtön ezután arról beszélt, hogy régóta tervezi egy gyorsétterem beindítását, amelyben kézzel készült tésztákat lehetne enni. Még a neve is megvolt: Little Pillow. Később elárulta, hogy reménykedett benne, hogy az étteremötlet puszta megemlítésével is felkeltheti egy befektető érdeklődését.

9. Már akkor látta Pókembert, amikor még nem is volt: Állítólag ő már akkor látta Tom Hollandet talpig Pókembernek öltözve, hogy egyáltalán megkapta volna a szerepet. Erre állítólag az Eldorádó, az elveszett város (Z: az elveszett város) forgatásán került sor. Bár ez még akár hihető is lehetne, a színész azt állította, hogy ő volt az egyetlen, aki látta ezt, ami azért több mint gyanús…

10. Halott bohóc: Talán mind közül ez a legmorbidabb hazugsága. Eszerint még gyerekkorában ellátogatott egy cirkuszi előadásra. Ám ez traumával ért véget, ugyanis az előadás során az egyik bohóc szörnyet halt. Felrobbant az a kis autó, amivel furikázott.