A Gladiátor sztárja, Russell Crowe (legutóbbi szerepei a cikkünk galériájában) családtörténeti kutatásai során felfedezte, hogy rokonságban áll Simon Fraserrel, az utolsó emberrel, akit a londoni Towerben fejeztek le, állítja a színész az X-en (korábban Twitter).

Az "Öreg Róka" (Old Fox) néven ismert Fraser egy jakobita volt, akit 1747-ben végeztek ki, és állítólag a halála ihlette a "leszakad a fejem a röhögéstől" kifejezést, mivel közvetlenül a kivégzése előtt nevetésben tört ki.

Crowe kapcsolata a férfivel apai ágon vezethető vissza, maga John Fraser 1841-ben érkezett Új-Zélandra, majd 80 éves korában ítélték el és végezték ki, mert támogatta a száműzött II. Jakab királyt.

E kapcsolaton kívül Crowe ereiben norvég, skót és olasz vér is csörgedezik. Anyai ágon a kelet-olaszországi Marche tartományban született Luigi Ghezzi leszármazottja.

A sztárt, aki a Gladiátor című filmben játszott szerepe óta baráti szálak fűzik Olaszországhoz, 2022-ben Róma nagykövetévé nyilvánították, és a város polgármesterétől külön emlékplakettet kapott.