Sárkányok háza: Ezt a szexjelenetet 7 hónapig készítették elő

Ahhoz már minden Trónok harca rajongó hozzászokott, hogy pikáns jelenetekben bővelkedik a sorozat. De hasonlót lehet elmondani a spin-offról, a Trónok harca - Sárkányok háza sorozatról is. Van benne egy szexjelenet, amelyet például bő fél éves előkészületek előztek meg.

Arról a szexjelenetről van szó, amely Ser Criston Cole és Rhaenyra Targaryan között zajlott le. Erről a Cole-t alakító Fabien Frankel mesélt egy interjúban, amelyben elmondta, hogy nagyjából hét hónapot vett igénybe, amíg felkészültek a jelenetre Milly Alcockkal.

Mivel ő és a partnere is fiatalok és fiatalokat is alakítanak, nem olyan szexjelenetet akartak, mint a TV-ben látni szokás. Azt akarta, hogy ne egy újabb felesleges, izzadtságtól csillogó hátú jelenetet forgassanak, mert aki valaha is szexelt már, az jól tudja, hogy a szex nem ilyen. Főleg nem akkor, ha fiatal az ember.

Azt akarták bemutatni, hogy a szex a fiatalok számára kínos dolog, ahogy felfedezik egymás testét és megértik azt. Emellett ott volt az a körülmény is, hogy Ser Criston Cole az őrség páncélját viselte, amelynek fel- és levétele nagyjából tíz perces procedúrát jelent. Kizárt, hogy Cole és Rhaenyra pár másodperc alatt megváljanak tőle. Éppen ezért döntöttek úgy, hogy a páncélt Rhaenyra veszi le róla és ez is része lesz a jelenetnek.

Mivel Cole megszegi az őrségnek tett fogadalmát, az emiatt érzett szégyenét is ábrázolni akarták, így lényegében Cole csak egy tárggyá vált, amin Rhaenyra kiélheti a vágyait és a fantáziáit.

A jelenet forgatásánál a rendezőn kívül egy intimitás koordinátor is jelen volt, akikkel megbeszélték, hogy a szexjelenetnek emberibbnek kell lennie a Trónok harca sokkal nyersebb jeleneteinél.