87 Az Ír  (2019)

Erre a filmre vált a világ Martin Scorsese-től – ezzel tudnánk összefoglalni a The Irishman kritikáit. Az év filmszenzációjával rukkolt elő az ikonikus rendező.

Nem tévedés és nem elírás, 100 százalékon áll a Martin Scorsese új gengszterdrámája a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon. A kis túlzással eposzi hosszúságú film a New York-i Filmfesztiválon mutatkozott be, és az eddigi vélemények alapján nem túlzás azt állítani, hogy egy újabb mestermű született.

A Variety újságírója szerint egy ilyen filmre várt a világ a rendezőtől, mely Scorsese legjobb gengszterfilmjeit idézi, de mégis újszerű irányt képvisel. A New York Post kritikusa úgy véli, a The Irishmannel a direktor újra a csúcsra jutott, míg az IndieWire munkatársa a filmtörténet legjobb krimijének tartja a Nagymenők óta.

És ez csak a jéghegy csúcsa, naphosszat lehetne ugyanis sorolni a jelzőket, amivel illették a The Irishmant, és szerencsére már nekünk sem kell sokat várnunk, hogy a saját szemünkkel győződjünk meg a dologról, ugyanis az Robert De NiroAl PacinoJoe PesciHarvey Keitel és Anna Paquin főszereplésével készült film november 27-től látható a Netflixen.

Ha múlt héten lemaradtatok volna a produkció első teljes előzeteséről, idelent pótolhatjátok.