71 Shazam!  (2019)

Már a mozikban David F. Sandberg filmje, melynek premierje kapcsán egy cikkben gyűjtöttünk össze mindent, amit érdemes tudnod a filmről.

Mától a mozikban a DC legújabb, és egyben legszórakoztatóbban ígérkező filmje, Shazam!, mely sikerrel győzte meg a kritikusokat. A film egyöntetű sikert aratott az újságírók körében, erről árulkodik a 93 százalékos értékelése is a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

A történet főszereplője a 14 éves Billy Batson, aki egy árvaházból kerül nevelőszüleihez, és nem a legnépszerűbb srác az iskolában…de Shazam, az ősöreg, különleges erejű varázsló mégis kiválasztja. Amikor a srác hangosan kimondja: a varázsló nevét, átalakul. Igazi szuperhős válik belőle, annak minden kellékével: testhezálló, köpönyeggel kiegészített ruha, különleges eszközök, rendkívüli erő és meghökkentő képességek. Billy fokozatosan fedezi fel, mi mindent tud, és közben elkövet néhány nagy baklövést… de aztán rá kell jönnie valamire. Az új helyzet hatalmas buli, de van benne valami nehéz: hogy nincs szuperhős főgonosz nélkül. És a vadonatúj, gyerekből lett hősnek nemsokára már a világ megmentésén kell ügyködnie – közeledik a világvége, és neki egy óriási csatában kell bizonyítania, hogy nem véletlenül került a szűk, piros kezeslábasba… A DC-univerzum egyik legnépszerűbb figurájáról készült film izgalmas és látványos, mint az óriásköltségvetésű szuperhősfilmek és közben tele van poénnal! 

A film rendezői székét David F. Sandberg foglalhatta el (Amikor kialszik a fény, Annabelle 2: A teremtés), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Mark Strong, Zachary Levi, Jack Grazer, Djimon Hounsou, D.J. Cotrona, Adam Brody és Asher Angel. A forgatókönyvet C.C. Beck, Darren Lemke, Henry Gayden és Bill Parker szerezte.

Íme 7 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • Az eredeti tervek szerint a film eredetileg Shazam és Black Adam közti ellentétről szólt volna, azonban az alkotók végül úgy döntöttek, hogy két külön eredettörténetben mutatják be a karaktereket.
  • Dwayne Johnsont az egyik rajongója egy alkalommal arról kérdezte, hogy kit játszana szívesebben, Shazamot vagy nemezisét, Black Adamet. A színész utóbbit választotta. A dolog relevanciáját az adja, hogy a Shazam! hosszú fejlesztési ideje alatt (a filmterv először a kétezres évek közepén merült fel) Johnson neve is felmerült Shazam ellensége kapcsán.
  • Az alkotók elmondása szerint a Segítség, felnőttem! és a Stranger Things nyújtott inspirációt a filmhez.
  • A Shazam! a DC moziverzumának hetedik egészestés filmje.
  • A filmben az eredeti tervek szerint egy cameo erejéig a Henry Cavill által játszott Superman is feltűnt volna, azonban egyéb munkái miatt a színész végül nem vállalta a szerepet.
  • A film forgatása 2018. január 29-én kezdődött meg Torontóban és Hamiltonban, Kanadában, Franklin munakcím alatt. A munkálatok május közepében értek véget.
  • A Shazam! Benjamin Wallfisch zeneszerző és a rendező, David F. Sandberg hamradik közös filmje az Amikor kialszik a fény és az Annabelle: Teremtés után.

Hazai premierdátum: 2019.04.04.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: