Ahogy maga Chris Hemsworth is nyilatkozott korábban, A kimenekítés elképesztő mennyiségű és mértékű akcióval kecsegtet, kérdés azonban, hogy mindez elég-e ahhoz, hogy tartalmas szórakozást nyújtson a Netflix legújabb filmje.

A mai nap folyamán debütált A kimenekítés, amelyhez be is futottak az első kritikák, és bár nagyon úgy tűnik, hogy a filmrajongók imádják a produkciót, a Rotten Tomatoes portálon jelenleg 61 százalékos értékelést tudhat magáénak.

Hogy A kimenekítés valóban egy akciódús film lenne, azt senki sem vitatta el mindeddig, azt azonban többen kiemelték, hogy ennél többen nem igazán tud nyújtani. Sean O'Connell, a CinemaBlend magazin kritikusa szerint még ha a történet nem is ragadja meg az embert, ettől függetlenül a látványos és csonttörő jeleneteket már-már a saját zsigereinkben érezhetjük.

“A sztori egy kissé olyan, mintha több száz korábbi film maradékát melegítették volna újra, amelyek azokról a hősökről szólnak, akik valamilyen elégtételt keresnek. Mindeközben pedig minden kaotikussá válik a kábítószerek és a menő harci jelenetek között” - olvasható a Screen Crushon.

“Két óra ebből egy kissé túl sok volt nekem, még akkor is, ha itt-ott hagytak némi játékidőt a karakterfejlődésre is” - jegyzi meg a The Wrap magazin szerzője.

Bárhogy is nézzük, úgy tűnik A kimenekítés teljesíti azt, amit ígér az előzetesek alapján, így a kompromisszumot nem ismerő akciófilmek kedvelői számára garantált szórakozást nyújthat majd.