Pókember végre a Marvelnél

Igazán talán senki nem hitt benne, de végül egyezségre jutott a Sony és a Marvel. Pókember mostantól hivatalosan is a Marvel Comic Universe tagja.

A Sony hackterbotránya idején szivárgott ki, hogy a Marvel univerzum feje, Kevin Fiege a Pókember franchise átvételéről tárgyal a stúdióval. A Sony mai bejelentése alapján sikerült egyezségre jutniuk, melynek értelmében a Marvellel együtt újraindítják a franchise-t.

A megegyezés értelmében a jövőben is a Sony pénzeli és forgalmazza a Pókember filmeket, de kreatív ügyekben is  övék az utolsó szó.

Bár egyelőre nem tudni, hogy melyik filmben debütálhat Pókember, az önálló film előtt biztosan fel fog tűnni a Marvel valamelyik bejáratott szériájában, egyesek pedig azt is tudni vélik, hogy Peter Parker az Amerika kapitányban térhet vissza a vászonra.

Az első egész estét film 2017. július 28-án kerül a mozikba, melynek producere Fiege és a Sony frissen lemondott vezére, Amy Pascal lesz. Bár a főszereplő személyéről egyelőre csak találgatások folynak, de külföldi sajtóértesülések szerint Andy Garfield megtarthatja Pókember jelmezét.

Az új Pókember film bejelentése alaposan megkeverte a Marvel naptárát. Csúszik a Thor: Ragnarök (2017. november 3), a Marvel Kapitány (2018. november 2), az Inhumans - Embertelenek (2019. július 2.), hamarabb érkezik azonban a Fekete Párduc (2018. július 6.).