2020.01.21   szerző: Archívum   hozzászólások: 0

Magyar feliratos előzetest kapott Mark Ruffalo kritikuskedvenc (91 százalékos értékelés a RottenTomatoes-on), valós eseményeken alapuló drámája, a Sötét vizeken, mely februártól látható a magyarországi mozikban. 

Robert Bilott céges jogász, aki nagyvállalatokat véd nagy hatékonysággal. Egy nap felkeresi egy farmer, akit imádott nagyanyja küldött hozzá, hogy segítsen neki. Bilott hamarosan rájön, hogy a DuPont vegyi vállalat évek óta mérgezi egy kisváros ivóvizét, amitől többszáz állat pusztult el és a helyi lakosokat is mérgezi. Az ügyvéd kilátástalannak tűnő küzdelembe kezd a kisemberek védelmében a hatalmas nagyvállalat ellen. A világ egyik legnagyobb vegyi gyára ellen vívott jogi küzdelem tétje, hogy a számos rejtélyes megbetegedés és haláleset, valamint az évtizedeken át tartó ivóvíz-szennyezés ténye napvilágra kerüljön. Az ügyvéd az igazság kiderítése érdekében kockára tesz mindent, a karrierjét, a családja és a saját biztonságát is.

Az Oscar-díjas Todd Haynes (Carol) új filmjének főszerepeit olyan sztárok alakítják, mint Anne Hathaway, Mark Ruffalo, Tim Robbins, Bill Pullman, Victor Garber, Mare Winningham és Bill Camp. A forgatókönyvet Nathaniel Rich írta.

Hazai premierdátum: 2020.02.27.