Southpaw: Jake Gyllenhaalt máris az Oscar-díj nagy esélyesei közt emlegetik

Bár idén az Éjjeli féregben nyújtott kiváló alakításáért még csak nem is jelölték, jövőre változhat a felállás.

Jake Gyllenhaal szinte a felismerhetetlenségig megváltoztatta külsejét legújabb filmje, a Mélyütés kapcsán, melyben egy bokszoló szerepében láthatjuk majd.

Miután a filmet szigorúan zárt ajtók mögött már megtekinthette néhány szerencsés a Cannes-i Filmfesztiválon, azonnal szárnyra kaptak a találgatások a színész Oscar esélyeit illetően. A filmet egyébként beválogatták a fesztivál versenyprogramjába, azonban mivel Gyllenhaal is tagja volt a zsűrinek, így végül nem kerülhetett be a mezőnybe.

Egyebek mellett a film rendezője, Antoine Fuqua és a cannes-i delegált, Thierry Fremaux is egybehangzóan azt állítja, hogy a szóban forgó produkcióban a színész élete alakítását nyújtja. Harvey Weinstein, miután múlt héten részt vehetett a filmmel kapcsolatos prezentáción, egyenesen ígértet tett arra, hogy Gyllenhaal ott lesz a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díj jelöltjei között.

A Southpaw története Billy ’The Great’ Hope (Jake Gyllenhaal), az éppen regnáló világbajnok bokszoló köré épül. A sportoló kiegyensúlyozott karrierje és családi élete azonban egy pillanat alatt megbomlani látszik, amikor felesége (Rachel McAdams) tragikus hirtelenséggel életét veszti egy balesetben. Billy egyre jobban lesüllyed, egy időre még gyermeke felett is elveszti a felügyelet jogát. Eljött az idő, hogy visszatérjen a ringbe, hogy visszanyerje a becsületét és megmaradt családját.

Ami az esélyeket illeti, az Akadémia mindig is értékelte a nagy átváltozásokat, gondoljuk csak az olyan, mára Oscar-díjas színészekre, mint Matthew McConaughey, Sean Penn, Daniel Day-Lewis, Philip Seymour Hoffman vagy Eddie Redmayne. Erős érvek szólhatnak a színész mellett, de az is biztos, hogy a mezőny jövőre sem lesz gyenge, ugyanis jó eséllyel a jelöltek között lesz majd Leonardo Leonardo DiCaprio a Birdmanért Oscar-díjat nyert rendező, Alejandro González Iñárritu A visszatérő című filmjével, és a friss Oscar-díjas Eddie Redmayne is, aki az első nemi átalakító műtéten átesett férfit játssza majd a A dán lány című alkotásban.