Spielberg: Óriási csalódás a mozikban a rendező több országban is betiltott új filmje

A ’60-as években mozikba került West Side Story mára a mozitörténelem egyik leghíresebb alkotásának számít, nem beszélve az alapjául szolgáló Broadway darabról. Ehhez képest sokáig dacolt a Hollywoodra jellemző feldolgozásmániával. A sokáig idén véget ért, ugyanis a múlt héten mozikba került az új West Side Story. Már ahol…

Az új filmet nem kisebb hollywoodi legenda mint Steven Spielberg rendezte. A film egy klasszikus feldolgozás, vagyis a sztori nagy vonalakban semmit sem változott. Adott két New York-i banda, a Jets és a Cápák, akik egyaránt a West Side kerületre szeretnék kiterjeszteni fennhatóságukat. Ez persze bandaháborúhoz vezet (ami ezesetben táncot és éneklést jelent), ami azonban érdekes fordulatot vehet azzal, hogy az egyik banda vezetője beleszeret a másik banda vezetőjének húgával. Vagyis egy igazi modernkori Rómeó és Júlia.

A film már a bemutatása előtt elég nagy port kavart. Ugyanis szerepel benne egy transznemű karakter, emiatt több országban – Szaúd-Arábiában, Kuvaitban, az Egyesült Arab Emirátusokban, Katarban, Bahreinben és Ománban – is betiltották. Ez természetesen komoly bevételkiesés is, de úgy tűnik, hogy a film a világ más részein sem mozgatta meg különösebben a nézőket.

Az első hétvégén ugyanis mindössze 10 millió dollár bevételt hozott a konyhára, ami döbbenetesen kevés. Főleg annak fényében, hogy a film költségei 100 millió dollárra rúgtak. Ez már csak azért is meglepő, ugyanis a kritikák szerint kimondottan jól sikerült alkotásról van szó: a Rotten Tomatoes oldalán a kritikusoktól 93, a nézőktől pedig 95 százalékot kapott. Itt, a Mafabon is 81 százalékon áll a tetszési indexe.