Sylvester Stallone mindenféle filmben játszott már hosszúra nyúló pályafutása során, így belekóstolt mind a Marvel, mind a DC moziverzumába is. De szuperhőst a mozivásznon még sosem játszott (ha nem számoljuk azokat a filmjeit, ahol rendőrt, tűzoltót vagy hegyimentőt alakított). És jelek szerint egyelőre nem is fog.

A sztár soron következő filmje a Szamaritánus lesz, amely egy szuperhősfilm és amelynek ő lesz a főszereplője. Akkor hogy is van ez a szuperhősködéssel és a mozivászonnal?! Nos, a dolog roppant egyszerű. A Samaritan az eredeti elképzelésekkel ellentétben nem kerül a mozikba idén ősszel.

Ha csalódott lennél, van jó hírünk is: helyette valamivel korábban fog megjelenni, csak épp az Amazon Prime Video kínálatában. Történt ugyanis, hogy a filmet készítők MGM-et felvásárolta az Amazon, hogy ezzel szélesítse filmes és TV-s portfólióját. Így már nem is annyira meglepő, hogy a Samaritant is gyorsan átpakolták a saját streaming felületükre.

A képregényfilm története egy epikus csatával kezdődik, amit Nemesis és Samaritan vívnak egy városban. Miután utóbbi, a szuperhős legyőzi ellenségét, ahelyett, hogy sütkérezne a dicsfényben, nyomtalanul eltűnik. Éveken keresztül senki sem tudja, hová tűnt és mi történt vele, ezért egy idő után halottnak nyilvánítják.

Húsz évvel később azonban a város újra a káosz szélére sodródik az elharapódzó bűnözés miatt. Egy fiatal fiú meg van róla győződve, hogy Samaritan nem halt meg, ezért kutatni kezd utána. És rá is talál a szakállas, megöregedett szuperhősre. De miért tűnt el? Mi történt vele az elmúlt húsz évben? És főleg miként lehetne rávenni, hogy visszatérjen?

A Samaritan, amelynek címszerepét Sylvester Stallone alakítja, augusztus 26-án debütál majd az Amazon Prime kínálatában.