Star Wars: Kiszúrtad a hollywoodi legenda cameóját? (videó)

Az olyan filmekben, ahol a szereplők jelentős része valamilyen maszkban vagy kosztümben szerepel, nem nehéz egy-egy sztárt elbújtatni. Az ilyen cameo szerepek igazi legendaszámban tudnak menni, főleg ha az illetőt tényleg nehéz kiszúrni vagy egyszerűen csak felismerhetetlen egy álarc vagy sisak mögött. Valami hasonlót láthatunk a Star Wars: Skywalker kora egyik jelenetében is.

A franchise ikonikus zenéjét egy igazi hollywoodi legenda, John Williams szerezte évtizedekkel ezelőtt. De persze számtalan más, hasonlóan emlékezetes és örökzöld filmzene is az ő nevéhez köthető: Poszeidon katasztrófa, Valentine's Day IV, Cápa, Superman, Az elveszett frigyláda fosztogatói, Reszkessetek, betörők!, Jurassic Park, sőt, még az első három Harry Potter mozié is.

De visszatérve a Star Warshoz, az utolsó mozit rendező J.J. Abrams mindenképpen szeretett volna tisztelegni a zeneszerző munkássága előtt. Ezért felajánlotta neki, hogy egy cameo erejéig ő is szerepeljen a filmben. Ám John Williams udvariasan visszautasította a felkérést, mert a színészkedés nem neki való.

Akkor végül mégis hogyhogy felbukkan néhány másodpercre a filmben? A zeneszerző elmondása szerint először ugyan nemet mondott a lehetőségre, de később otthon említette a feleségének, aki azonnal rávágta, hogy igenis, meg kell csinálnia, mert ez fontos lehetőség. Ha már egyszer ő szerezte a filmek zenéjét, muszáj szerepelnie is benne.

Így történt, hogy végül mégis rábólintott a felkérésre és elvállalta egy karakter megformálását. És, hogy melyik az? A havas Kijimi bolygón Babu Frik műhelyében bukkan fel, amint épp egy droidon dolgozik. Tényleg csak egy-két másodpercről van szó, de az ott bizony John Williams.