Streaming tipp: Az 5 legnagyobb filmpremier januárban, ezeket már meg is nézheted otthonról

Januárban olyan filmek érkeznek meg a streamingre, mint az Oscar várományos Megfojtott virágok, vagy az izgalmas - bár újabb rettentően rémisztő jövőképet lefestő - és napjaink legjobbjai közt számon tartott sztárokat szerepeltető A látogató.

Míg a január gyakran lassabb hónapnak számít a mozikban, általában ekkor kezdenek megjelenni a fő Oscar-pályázók a streaming platformokon. Idén hatványozottan is ez a helyzet, hiszen 2024 Martin Scorsese legújabb remekművének az Apple TV+-ra való régóta várt megjelenésével kezdődött.

A film ugyan nem lett óriási siker bevételi szempontból, viszont hétszeres Golden Globe-jelölt és 12-szeres Critic's Choice Award-jelölt, ami azért jelent valamit, ha önmagában a Scorsese-De Niro-DiCaprio trió vonzereje nem lenne elég.

Lássuk, mik szerepelnek még a listán, amiket - jó hír! - mátol már mind elérsz a streaming platformokon! Ha van előfizetésed rájuk, akkor elég csak adott film mafab adatlapján elhelyezett streaming ikonra kattintanod és már indulhat is a házimozi!

#5

55 Légi csibészek  (2024)

(13)

akció | krimi | vígjáték

Netflix

Egy mestertolvajt és volt barátját ismerhetjük meg, akik összefognak, hogy aranyrudakat lopjanak 100 millió dollár értékben, amelyeket egy 777-es utasszállító járaton... több»

Bemutató: Január 12., Netflix / Hart egy nemzetközi rablóstáb vezetőjét játssza, akiknek az a küldetése, hogy 500 millió dollár aranyat emeljenek el egy 40 000 láb magasan repülő utasszállítóról. Ez jó kis alaphelyzetnek ígérkezik! A filmet F. Gary Gray rendezi, aki a The Fate of the Furious (azaz a Halálos iramban 8.) után visszatér a nagy akciókhoz. A főszerepekben Gugu Mbatha-Raw, Vincent D'Onofrio, Úrsula Corberó, Billy Magnussen, Viveik Kalra, Yun Jee Kim, Jacob Batalon, Jean Reno és Sam Worthington láthatóak. Amennyire a Netflix nézők szeretik a heist moviekat, meglehet, a Lift - Légi csibészek lesz az idei első igazi nagy Netflix-befutó.
#4

84 A hó társadalma  (2023)

(28) (6)

dráma | életrajzi | kaland | katasztrófafilm

Netflix

Egy rögbicsapat repülőgépe lezuhan egy gleccseren az Andokban. Az a néhány utas, aki túléli a balesetet, a világ egyik legnehezebben túlélhető környezetében találja magát. több»

Már látható a Netflixen! / J.A. Bayona drámája az Andokban történt 1972-es uruguayi repülőgép-baleset tragikus történetét meséli el, amelyben az eredeti 45 utasból 29-en túlélték, és egy 4000 méteres tengerszint feletti magasságban lévő gleccseren rekedtek, amelyet a Könnyek Völgyének hívnak. A film a közelmúltban felkerült a legjobb nemzetközi film Oscar-díj várományosainak listájára.
#3

50 A látogató  (2023)

(3)

dráma | sci-fi | thriller

Amazon Prime Video

Hen és Junior egy eldugott földdarabon gazdálkodik, amely már generációk óta Junior családjának tulajdonában van, de nyugodt életük felfordul, amikor egy hívatlan idegen jelenik... több»

Már látható az Amazon Prime Videon! / Garth Davis Foe/A látogató című filmje Saoirse Ronan és Paul Mescal főszereplésével egy félreeső farmon élő házaspárról szól, a jelenhez képest 40 év múlva. Egy idegen megjelenik a birtokukon, és ajánlatot tesz Mescal karakterének, hogy menjen az űrbe, hogy egy kísérleti programon dolgozzon, amely segíthet új otthont találni az emberiségnek, de az ajánlat egy csavarral jár: Juniort (Mescal) egy hasonló androidra váltják le, hogy Henrietta (Ronan) ne maradjon egyedül. A film erősen épít a két fiatal tehetségre és gyakorlatilag egyfajta kamaradrámaként szeretne működni. Kérdés, hogy ez sikerül-e neki.
#2

52 Édes búcsú  (2023)

(2)

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Amikor a férje váratlanul meghal, Marc világa összeomlik, és két legjobb barátjával együtt elutazik Párizsba, ahol kiderül néhány kemény igazság, amelyekkel szembe kell... több»

Már látható a Netflixen! / Dan Levy Emmy-díjas „Schitt’s Creek” című sorozata után most, mint rendező mutatkozik be. A Netflix dráma főszereplőjeként Levy egy olyan férfit alakít, aki küzd férje, Oliver (Luke Evans) hirtelen halálával. Kénytelen szembenézni gyászával, és Párizsba repül két legközelebbi barátjával, Sophie-val (Ruth Negga) és Thomasszal (Himesh Patel). A Variety így írt a filmről: „A „Schitt's Creek” sztárja háromdimenziós portrét ír és rendez a „legjobb meleg barát” karakterről, aki a stúdiófilmek margójában szerepel csupán… Levy debütálásában komolyabb történetmesélőként lép fel, mint hittük volna róla. Korábban könnyű volt Levyt komikus tehetségnek minősíteni, holott itt sokkal megrendítőbb és személyesebb oldalát mutatja meg.”
#1

72 Megfojtott virágok  (2023)

(31) (5)

dráma | krimi | misztikus | thriller | történelmi | western

Mozikban | Apple TV+

Az USA az 1920-as években. Oklahoma államban, az Osage Nemzet területén rengeteg olajat találtak, ami az ott élő indiánokat nagyon gazdaggá tette. De a fehér telepesek is a fekete... több»

Bemutató: január 12. az Apple TV+-on / Az Oscar-szavazók mostantól otthonról streamelhetik a 200 millió dolláros krimi eposzt. Leonardo DiCaprio és Robert De Niro újra együtt dolgozik Scorsese-vel, hogy bemutassák az Osage nemzetség elleni gyilkosságok igaz történetét. A gyilkosságsorozatban a közösség bennszülött tagjait gyilkolták meg, hogy a fehér férfiak átvehessék az irányítást a bennszülöttek olajjoga és nyeresége felett. A New York Film Critics Circle és a National Board of Review 2023 legjobb filmjének választotta az alkotást, ami hét Golden Globe-jelölést kapott, köztük a legjobb filmét.