Hugh Jackman a Variety új címlapsztorijában elárulta, hogy meghallgatáson jelentkezett Sandra Bullock szerelmének, Eric Matthews FBI-ügynöknek a szerepére a Beépített szépség című vígjátékban.

A színész nem akart szerepelni a filmben, de az ügynöke rávette. Jackman elmondta, hogy a szerep elnyerése lehetővé tette volna, hogy ügynöke egy másik film kapcsán tárgyaljon, amit Jackmannek felajánlottak - A csábítás elmélete Ashley Juddal.

"Az X-Men - A kívülállókat még senki sem ismerte" - mondta Jackman - "Egy senki voltam."

Jackman Bullockkal együtt olvasta fel a szöveget a meghallgatáson, és a nő kiverte nála a biztosítékot. Emlékszik, hogy azt gondolta: "Szent sz*r! Ez a nő elképesztő! És olyan gyors. Én még csak halványan sem vagyok képben. Pedáloztam, amilyen gyorsan csak tudtam, de nem ismertem elég jól a forgatókönyvet".

"Ez volt az első alkalom, hogy teszteltem [egy másik színésszel]" - tette hozzá Jackman - "Le voltam nyűgözve, hogy ő is ott volt. Nem számítottam rá, hogy ott lesz. Szerintem nyolc emberrel tesztelt."

A szerepet végül Benjamin Bratt kapta. Jackman számára nehéz volt lenyelni egy olyan szerepet, amit eleve nem akart, de az ügynöke szerint könnyen elnyerhette volna.

"Megalázó, amikor az ügynököd azt mondja: 'Nem akarom, hogy megkapd ezt a munkát, de csak menj és szerezd meg'. És aztán nem kapod meg" - mondta Jackman. A színész azt is elárulta, hogy "ezt a történetet egyébként eddig nem meséltem el".

Mire Jackman meghallgatásra jelentkezett a Beépített szépséghez, már befejezte az X-Men - A kívülállókban Rozsomákként debütáló szerepének forgatását; csakhogy a képregényes kasszasiker ekkor még nem jött el. Mindkét filmet 2000-ben mutatták be, és Bullock és Jackman - mint azóta bebizonyosodott - az egyik legmeghatározóbb filmszerepüket kapták.