Szomorú tényre világít rá egy kivágott Creed II-jelenet (videó)

A napokban jelenik meg a Creed II. Blu-Ray változata, amelyre több olyan jelenet is felkerült, amit a végleges filmből kihagytak. Ezek egyike egy igen szomorú tényre derít fényt: hogy mennyire magányos is lehet Rocky.

Az a bizonyos jelenet egy temetést mutat, amelyen Rocky részt vesz – és ami nem más, mint Spider Rico, egy régi bokszolótárs temetése.

A Rocky-filmek, majd a további folytatások, a Rocky Balboa, a Creed: Apollo fia és a Creed II nem igazán bántak kesztyűs kézzel Rocky magánéletével: a karakter szépen lassan, egyesével veszíti el azokat az embereket, akiket a barátjának tartott vagy igazán közel álltak hozzá, mint Apollo Creed, Mickey, az edző, Adrian a felesége – és még Adrian öccsét, a sógorát is elveszti.

A Creed II-ből pedig kiderül, hogy legrégebbi barátja is meghal.

Lehet, hogy az átgondolt és okos történetvezetés indokolta azt, hogy az öreg bokszoló végül teljesen elmagányosodjon, így életének már csak egy célja maradjon: hogy megfelelően felkészítse Apollo fiát, Adonist. Illetve ez indokolhatja azt is, hogy Sylvester Stallone már nem szándékozik ismét Rocky bőrébe bújni, amely döntését azzal indokolta, hogy már mindent elmondott, amit csak a szerepről és a karakterről el lehetett, így inkább a csendes visszavonulást választja.

Érthető és egyben szomorú tények is ezek - és íme a kivágott jelenet Spider Ricot temetéséről: