Szörnyű párbeszédek, nulla cselekmény...: Súlyos kritikákat kapott az Avatar 2

A héten végre megérkezik a hazai mozikba is az Avatar: A víz útja, amely úgy tűnik máris megosztotta a kritikusokat.

Közel 13 évet kellett várni a rajongóknak, hogy James Cameron kultikus filmje folytatást kapjon, a koronavírus-járvány miatt ráadásul többször is elhalasztották a bemutatót az elmúlt hónapokban. A víz útja jelenleg 83 százalékos értékeléssel büszkélkedhet a Rotten Tomatoes portálon, nézzük viszont egy kicsit részletesebben, mit is gondoltak róla a kritikusok.

A Daily Mail munkatársa, Brian Viner lényegében dicsérte Cameron rendezését és a lenyűgöző látványvilágot, bár szerinte a történet és a 3 óra 12 perces játékidő igencsak kifogásolható. “Ez a folytatás óriási szórakozás, még nagyobb és jobb, mint az eredeti, de a kutyafáját, a hólyagodat is próbára teszi” - jegyzi meg humorosan Viner.

Leah Greenblatt, az Entertainment Weekly munkatársa szintén egyetértett azzal, hogy a folytatás jobb, mint az első volt, ugyanakkor ő maga is kifogásolta, hogy a játékidő talán egy kissé túl hosszúra sikerült.

“Aprólékos világépítés, am meghökkentő és magával ragadó, semmihez sem fogható, amit valaha is láttunk a vásznon” - írja Greenblatt.

“Mindenhol szépség van, ahová csak nézünk, a természet teremtményei által nyújtott látványtól, az emberek és más természetes élőlények bőrének és szőrének tapintásától, valamint az erő és érzékenység érzelmi megnyilvánulásaitól kezdve” - írja Todd McCarthy, a Deadline munkatársa.

A kevés negatív kritika egyike Owen Gleiberman, a Variety szerzőjétől érkezett. “Sajnálom, de ahogy néztem A víz útját, az egyetlen részem, ami megmozdult, a szemgolyóim voltak” - írja Gleiberman.

“Az Oscar-díjas rendező legújabb filmje semmit sem tesz, ha nem veszi magát túlságosan komolyan, legyen szó akár a hang és düh végtelen sorozatairól, akár a felfújt narratíváról, amely arról szól, hogy a na'vik újra felveszik a jó harcot a gonosz emberiség ellen” - írja Nick Schager, a The Daily Beast kritikusa.

Az egyik legnegatívabb kritikát a filmről a The Daily Telegraph munkatársa, Robbie Collin írta, aki az ötből csak egy csillagot adott neki, mint írja: a film olyan, mintha “türkiz cementtel teli vízbe” dobták volna.

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»